18 de maig de 2023

Més d’un centenar de persones participen a les activitats de salut a Sant Pere de Ribes

Les infermeres del Garraf i l’Alt Penedès organitzen una caminada i tallers de salut a Sant Pere de Ribes en el seu dia internacional

La pluja no va aturat l’assistència als actes de celebració del Dia Internacional de les Infermeres, el divendres dia 12 de maig, a Sant Pere de Ribes. Més d’un centenar de persones van participar a les activitats de promoció de la salut organitzades pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per a la ciutadania, amb la participació de les delegacions territorials de la corporació al Garraf i a l’Alt Penedès i la col·laboració de l’Institut Català de la Salut - Atenció Primària Metropolitana Sud, el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

La jornada es va iniciar a les 17 hores a la plaça de l’Església amb una caminada popular que va comptar amb més d’un centenar de participants, dels quals una vintena eren infermeres. En aquesta plaça es va instal·lar una carpa per facilitar avituallament i un obsequi per als participants.

Infermera virtual –el projecte de la corporació d’educació per la salut, adreçat a la ciutadania– va instal·lar la seva bicicleta polivalent “La Salu” a la carpa situada a la plaça Marcer per dur a terme diversos tallers de salut durant la tarda. Concretament, entre les 17 i les 20 h, es van impartir tallers d’alimentació saludable i una activitat de reanimació cardiopulmonar amb realitat virtual i realitat augmentada, per a totes les edats. A més, infermeres d’atenció primària de la Regió Metropolitana Sud de l’ICS també van impartir un taller d’higiene dental i un d'alimentació saludable a través del programa per promoure els hàbits saludables i l’activitat física dels infants Infadimed.

A causa de la pluja, els tallers de salut que van començar a la plaça Marcer es van acabar realitzant al centre cívic El Local. Per finalitzar l’acte, es van fer parlaments institucionals de Quima Albalate, infermera i regidora de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Enric Mateo, membre de la Junta de Govern del COIB i ribetà, Paola Galbany, presidenta del COIB, i Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, que va rebre un guardó per part de la corporació pel compromís i reconeixement del consistori amb les infermeres en la celebració del seu dia internacional.