12 de març de 2019

  El proper 10 d’abril, Teresa Forcades, doctorada en Medicina, estarà al COIB per impartir una conferència en la que aprofundirà sobre les teories de Richard Wilkinson i Kate Pickett, dos epidemiòlegs britànics, en les que es relaciona la desigualtat d’ingressos amb una pitjor salut física, nivells de violència més alts i economies menys productives. Aquesta és la segona visita de Teresa Forcades al COIB, que ja va fer una conferència el 2015.

  Teresa Forcades imparteix una conferència sobre els aspectes socials de l’emmalaltir humà

  Sota el títol "Som fetes per a la justícia: els aspectes socials de l’emmalaltir humà", Teresa Forcades ve al COIB per reflexionar sobre la peculiar combinació de factors externs i factors interns propis de l’emmalaltir humà. Ho farà partint de les teories que Richard Wilkinson i Kate Pickett van abocar al seu llibre "The Spirit Level", publicat el 2009. Aquests dos epidemiòlegs britànics sostenien que els països amb diferències socials més grans també tenen els indicadors de salut física més dolents. En el seu llibre més recent, "The Inner Level", sostenen que les societats desiguals també estan afectades per trastorns de salut mental amb més problemes d’estrès crònic, ansietat, depressió, trastorns bipolars i addiccions.

  Teresa Forcades, monja benedictina al Monestir de Sant Benet de Montserrat, és doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre les medicines alternatives (2004) i doctora per la Facultat de Teologia de Catalunya amb una tesi sobre el concepte de persona en la teologia trinitària clàssica en relació a la noció moderna de llibertat com autodeterminació (2008).

  Us podeu inscriure en aquest enllaç per assistir a la conferència

   

  Fotografia: COIB