27 de febrer de 2019

Són moltes les qüestions professionals que estan pendents de resoldre en relació a les especialitats infermeres, però per poder avançar és necessari saber exactament quantes som de cada especialitat. Amb aquesta finalitat, el COIB llança una campanya per demanar a les infermeres i infermers amb títol especialista, que el vinguin a registrar al Col·legi. Un tràmit que, d’altra banda, es requereix per decret des que es va crear el Registre de Professionals Sanitaris de Catalunya.

El COIB fa una crida a les infermeres i infermers per a que vinguin a registrar els seu títol d’especialista

És indispensable saber quantes infermeres i infermers especialistes som per poder reivindicar, amb les dades a la mà, quantes més són necessàries al sistema de salut. Ha de servir per demanar amb dades objectives el reconeixement de categories laborals per part del Departament de Salut i demanar la creació de places amb la categoria professional d’infermeria especialista. 


En aquest sentit, és necessari que totes les infermeres i infermers de la demarcació de Barcelona registrin el seu títol d’especialista al COIB, així com el títol d’infermeria en cas que no l’hagin registrat encara. El Col·legi desenvoluparà al llarg de l’any una campanya de crida per aconseguir que les col·legiades i col·legiats facin efectiu aquest registre del títol d’especialista i poder disposar de les dades reals per a la planificació de polítiques de salut.

La campanya, que estarà present als diferents canals de comunicació del COIB, inclou un comptador en el que anirem sumant els registres que es vagin fent mes a mes i que arrenca amb la dada de 1.162 infermeres i infermers amb títol especialista registrat.

Com registrar el títol d’especialista al COIB?

  • Cal que portis el títol original i còpia del títol d’especialista
  • En cas que no hagis registrat el títol d’infermeria, caldrà que també portis l’original i còpia
  • En cas de no poder venir personalment, la gestió la pot fer una persona de la teva confiança


Adreça’t a Atenció col·legial per realitzar el registre, de dilluns a dijous de 9 a 20 h i els divendres, de 9 a 15 h.
Qualsevol dubte, consulta al telèfon gratuït d’atenció col·legial, el 900 705 705 o a info@coib.cat