2 de juliol de 2019

La Comissió Deontològica del COIB ha publicat un nou cas de la col·lecció Ètica en el dia a dia centrat en la preservació de la intimitat en persones ateses amb diversitat sexual i de gènere. Aquests casos pràctics tenen l’objectiu d’aprofundir en la reflexió ètica del tenir cura al voltant de situacions de la pràctica quotidiana.

Preservar la intimitat davant la diversitat sexual i de gènere, nou cas d’Ètica en el dia a dia

En aquesta nova entrega trimestral d’un cas d’Ètica en el dia a dia, la Comissió Deontològica del COIB ha plantejat una situació en la qual una infermera del servei d’urgències d’un hospital comarcal s’adona que una noia transgènere que ha estat víctima d’una greu agressió al carrer és objecte de mirades i comentaris irrespectuosos per part d’altres usuaris ingressats al servei i d’algun professional mentre espera fora del box per ser atesa.

Davant les faltes de respecte que la noia rep, la infermera es pregunta com pot evitar-li el malestar i alhora preservar la seva intimitat en un espai on se senti segura malgrat no disposar d’un box on situar-la.

El cas explica, de forma pràctica, com actuar davant d’aquests casos de manera que la intimitat de les persones transgènere sigui preservada i de vetllar perquè l’entorn de salut sigui lliure d’estigma i de transfòbia, i amb quins valors i articles del Codi d’Ètica de les Infermeres i Infermers està relacionat.

Consulta o descarrega't el cas: Preservar la intimitat davant la diversitat sexual i de gènere