8 de març de 2024

  Cinc infermeres testimonien la invisibilitat de la professió pel fet de ser majoritàriament femenina.

  El COIB llança una campanya a XXSS amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones

  El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), commemora el Dia Internacional de les Dones amb una campanya a XXSS amb el testimoni de quatre infermeres que, des de perspectives diferents, reflexionen sobre sostres de vidre, dobles sostres de vidre, terres enganxosos, invisibilització o assetjaments.

  Les protagonistes són Teresa Echevarria, infermera jubilada, Dolors Rodríguez, infermera i docent, Alba Luque, infermera de Salut Mental -totes tres membres de la Comissió de Maltractament i Salut (CMiS) del COIB-, Paola Galbany, infermera i presidenta del COIB i Yolanda Lejardi, infermera i directora del Pla nacional de salut.

  Reivindiquen la lluita de molts anys pel reconeixement de la professió, fan una crida a superar el doble sostre de vidre com a infermeres i com a dones, fan una crida a mantenir els drets assolits i conquerir-ne de nous i superar les autolimitacions que limiten el creixement professional.

  Aquesta campanya es distribuirà per Instagram, Linkedin, Twitter i Facebook amb diferents “shorts”. El vídeo amb les entrevistes senceres estarà penjat a Youtube.

  Amb aquesta campanya el COIB commemora i s’adhereix al 8M com a Dia de les Dones i convida totes les infermeres a continuar el treball per assolir una igualtat efectiva a nivell laboral, professional i retributiu dins la professió.