Professió

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha presentat la tercera revisió del protocol que s’implementarà progressivament a tot Catalunya. Entre les novetats s’incorporen les eines de cribratge per detectar precoçment problemes de salut mental i millora la detecció de consum de drogues i alcohol o de violència de gènere.

Professió

Ja està disponible la nova Guia del part a casa de Catalunya, elaborada per llevadores expertes en l’assistència al part domiciliari i recolzada per l'Associació de Llevadores del Part a Casa de Catalunya (ALPACC), l'Associació Catalana de Llevadores (ACL), la Federación de Asociacions de Llevadores Espanyola (FAME) i el Consell de col.legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya. Més de 330 dones decideixen parir a casa cada any a Catalunya. Una opció que no està incorporada a la cartera del CatSalut. 

Notícies del Col·legi

La Vocalia de Llevadores del COIB ha iniciat la fase de recollida de dades per a l’estudi multicèntric que permetrà conèixer la prevalença i el perfil sociodemogràfic i laboral de les llevadores de Barcelona que pateixen la Síndrome d'Esgotament Professional (Burn Out).