Actualitat sanitària
Augmenta la lactància materna i baixen els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya

Durant l’any 2016 hi ha hagut més casos de lactància materna en néixer però s’han reduït els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya. Són tres de les principals conclusions de l’informe anual d’Indicadors de salut perinatal a Catalunya— un treball que analitza els naixements que tenen lloc al país— publicat per Salut sobre l’any passat.

Professió
Les llevadores aposten per potenciar les activitats de prevenció i control per evitar les infeccions de transmissió sexual i el VIH

Han passat 36 anys des que es va descriure el primer cas de la Síndrome de la Immunodeficiència Adquirida (SIDA) al món. Tot i l’avenç en el tractament de la malaltia, aquesta segueix sent un dels problemes de salut pública més greu a nivell mundial. Les llevadores a Catalunya realitzen una important tasca de prevenció i informació des dels programes especialment adreçats a la població adolescent i des dels centre d’Atenció a la Salut i reproductiva (ASSIR) de tot el territori.

Professió
Roser Porta: «En l'abordatge de la violència masclista cal que les llevadores no ens sentim soles i formem equip»

Durant el segon semestre del 2017, les denúncies per violència de gènere a Espanya han augmentat un 18% segons l’Observatori contra la violència domèstica i de gènere. Coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre) parlem amb la llevadora Roser Porta, del Centre d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Muntanya, sobre l’abordatge de la violència contra les dones.