10 de febrer de 2020

La Comissió Deontològica del COIB ha publicat un nou cas de la col·lecció Ètica en el dia a dia centrat en la necessitat de respectar les decisions expressades per una persona en el moment en què la seva situación vital es deteriora. Aquests casos pràctics tenen l'objectiu d'aprofundir en la reflexió ètica del tenir cura al voltant de situacions de la pràctica quotidiana.

El respecte per les decisions expressades, nou cas d'Ètica en el dia a dia

En aquesta nova entrega trimestral d'un cas d'Ètica en el dia a dia, la Comissió Deontològica del COIB planteja una situació de diferència de criteri entre una infermera i un metge en el moment de tractar una persona en una situació vital molt deteriorada i que sempre ha expressat la seva voluntat de no ser tractada si arribés el cas.


En aquest cas, la infermera té clar que cal un canvi d’orientació en el pla d’atenció per acompanyar-la en el seu final de vida, oferint-li mesures de confort i suport per a reduir el patiment.

El cas explica, de forma pràctica, com actuar davant d'una situació en la que la prioritat és la persona atesa i el seu entorn i amb quins valors i articles del Codi d'Ètica de les Infermeres i Infermers està relacionat el cas.

 

Consulta o descarrega't el cas: Vetllant pel respecte a les decisions expressades