FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
4 d’agost de 2022

Va ser directora estratègica de Cures d’Infermeria de l’Institut d’Estudis de la Salut del Departament de Salut i membre del Consell de la Professió Infermera de Catalunya

Mor Marisa Jiménez Ordóñez, exmembre de Junta del COIB

Marisa Jiménez Ordóñez, un dels noms destacats entre les infermeres gestores de Catalunya, ha mort a l’edat de 68 anys. Va ser vicesecretària de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) de l’any 1998.

Nascuda a Brenes, a Sevilla, l’any 1954, durant la seva carrera professional va dur a terme activitat assistencial, docent i de gestió, i va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en la sanitat catalana.

Jiménez es va formar com a infermera a la Universitat de Barcelona i era Màster en Salut Pública i Comunitària per la Universitat de Barcelona, Màster en Investigació en Cures de la Salut per la Universidad Complutense de Madrid, postgrau en Metodologia en Educació Sanitària i postgrau en Infermeria de Salut Pública per la Universitat de Barcelona.

En la seva experiència com a gestora, durant més de 40 anys va ocupar diversos càrrecs a l’Institut Català de la Salut, entre ells, la direcció d’Atenció Continuada Urgent (ACUT), adjunta a la direcció infermera i adjunta a la direcció de Servei d’Atenció Primària (SAP).

Entre l’any 2006 i 2011 va ser directora estratègica de Cures d’Infermeria de l’Institut d’Estudis de la Salut del Departament de Salut i vicepresidenta primera del Consell de la Professió Infermera de Catalunya. Destaca la seva participació en l’elaboració del document ‘La Infermera assistencial amb lideratge clínic’ del Consell de la Professió Infermera de Catalunya, l’any 2010, i del ‘Pla d’Innovació d’Atenció Primària i Salut Comunitària (PIAPISC)’, com a membre del consell assessor, l’any 2009.

Vinculada a diverses associacions científiques i professionals de la professió infermera, va ser cofundadora de l’Associació Catalana de Direccions Infermeres (ACDI), entitat de la qual en va ser assessora i membre de Junta. També formava part del grup de treball de gestió de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC).

La vetlla tindrà lloc a partir del dia 5 d'agost a les 16 h a la sala 15 del Tanatori- Crematori l'Hospitalet Gran Via i la cerimònia de comiat tindrà lloc el dissabte dia 6 d'agost a les 10 h.