El Departament de Salut ha tancat avui el formulari per apuntar-s’hi, després que s’hagin complert amb escreix les previsions

Més de 1.500 infermeres de Barcelona s’inscriuen per col·laborar amb la campanya de vacunació de la covid-19

Un total de 1.545 infermeres de la demarcació de Barcelona –2.368 a Catalunya– s’han inscrit per col·laborar amb la campanya de vacunació de la covid-19 al formulari que va habilitar ahir el Departament de Salut. Aquesta xifra supera amb escreix les previsions, que eren aconseguir que s’hi apuntessin 500 infermeres a tot Catalunya.

En un missatge adreçat a la presidenta del COIB, Paola Galbany, la directora general de Professionals de la Salut, Montserrat Gea, ha agraït la col·laboració de la corporació i ha anunciat el tancament del formulari.

La campanya de vacunació contra la covid-19 començarà al mes de gener, quan arribin les vacunes a Catalunya. Es prioritzaran els grups més vulnerables, les persones que viuen i treballen en residències, i les persones que tenen discapacitats. Està previst que prop de mig milió de persones rebin la vacuna durant el primer trimestre del 2021.

Hi haurà 25 equips formats per infermeres i administratius i repartits per tot el territori. Cada equip tindrà 20 infermeres que treballaran en jornada de matí i tarda i en equips de dues persones amb el suport de professionals administratius.

El Departament de Salut remunerarà de manera extraordinària els professionals que col·laborin a la campanya de vacunació contra la covid-19.

La vacuna té unes característiques especials i, per aquesta raó, es farà una formació específica per adequar-ne la seva administració.

Fotografia: Tina Franklin. Flickr.