“La infermera ha d’aprendre les noves tècniques per aportar solucions” així ho afirmen les dues membres del Grup de Treball d’Infermeria Hemodinàmica Judith Serra i Cristina Polonio, responsables del seminari celebrat avui al COIB sobre l’IVUS i l’OCT.

Imatge Intravascular a les sales d'hemodinàmica: IVUS i OCT

Tot i existir mètodes com el TAC o les ressonàncies, quan es dona el taponament d'una artèria l'IVUS (Intravascular Ultrasound) i l'OCT (Tomografia de Coherència Òptica) són dos mètodes específics per entendre què està passant i quin material ha provocat el taponament davant d'altres mètodes no tan concrets.

L’objectiu del seminari és conèixer les tècniques d’imatge intravascular utilitzades en el diagnòstic de patologia coronària, la correcta interpretació de les imatges i destacar la importància de la intervenció infermera especialista en la tècnica per aportar seguretat al procediment. Les dues ponents insten a les infermeres a “conèixer la tècnica, entendre la imatge i així, aportar un bon feedback amb solucions i resolucions en cas que fos necessari”.

Cristina Polonio és experta en Tècniques Cardiovasculars Avançades per Infermeria de l’AEEC i la Judith Serra és docent de cardiologia del Màster cures infermeres a l’adult en estat crític a la UAB. Després de les dues ponències s’ha fet un joc dinàmic amb els assistents per repassar conceptes i resoldre dubtes.  

Imatge Intravascular a les sales d'hemodinàmica: IVUS i OCT