19 d’abril de 2022

Durant la seva carrera professional, Creus ha dut a terme activitat assistencial, docent i de gestió, i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en la sanitat catalana

La Junta de Govern del COIB aprova concedir la distinció de col·legiada d’honor a la infermera Mariona Creus

La Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha pres l’acord de concedir la distinció de col·legiada d’honor a Mariona Creus i Virgili per les seves aportacions cabdals a la millora del desenvolupament de la professió infermera al llarg de tota la seva carrera professional. La decisió s’ha pres d’acord amb el que estableix l’article 58 dels Estatuts de la corporació, referents a la col·legiació honorària.

Aquest reconeixement se li lliurarà durant la celebració d’un acte que se celebrarà a la seu del COIB el 26 de maig, a les 18 h, que comptarà amb la presència de la presidenta del COIB, Paola Galbany, i d’altres membres de la Junta de Govern de la corporació.

Si vols assistir a l'acte de reconeixement a la col·legiada d'honor, inscriu-te a través d'aquest formulari.

Sobre Mariona Creus

Mariona Creus i Virgili (Sabadell, 1941) és infermera per l'Escola Universitària Santa Madrona de Barcelona, ​​màster en Gestió d’Infermeria per la Universitat de Barcelona i màster de Recerca en Cures per la Universitat Complutense de Madrid. Després d’exercir durant els seus primers anys com a infermera en diferents àrees quirúrgiques i a l’atenció primària, va ser la responsable de les pràctiques de l'Escola d'Infermeria Epione, de Sabadell. Ha estat directora infermera de l’Hospital la Salut de Sabadell i de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, responsable d’Infermeria de la Secció d'Infermeria del Departament de Salut, directora d’Infermeria de l’Hospital Vall d’Hebron assessora de l'Institut de Ciències de la Salut per al Llibre blanc de les professions sanitàries.

Va fundar l’Associació Catalana d’Infermeria i va ocupar el càrrec de presidenta de l’Associació Nacional de Directius d’Infermeria (ANDE). Actualment és patrona i vicepresidenta de la Fundació Ictus, i fundadora i consellera de l’Associació Catalana de Direccions Infermeres (ACDI), entre d'altres.

Entre els anys 2002 i 2011 va ser presidenta del COIB i degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC). Del 2006 a 2011 va ocupar el càrrec de presidenta de la Comissió de l’Ordenació del Consell de la Professió Infermera de Catalunya.

D’altra banda, ha estat docent en nombroses universitats espanyoles, ha participat com a ponent en congressos nacionals i internacionals i ha publicat en diverses revistes acadèmiques i professionals. Creus ha rebut el Premi Associació Catalana d’Infermeria, i el reconeixement de l’Associació Nacional de Directius d’Infermeria i de l’Escola de Santa Madrona. És sòcia emèrita de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears i ha estat reconeguda pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria professional. Actualment, és presidenta del Consell de Govern del Parc Taulí Hospital Universitari de Sabadell.