El Govern fa oficial l’aprovació de 680 places d’oferta pública per a infermeres i infermers el 2017
22 de juny de 2017

El Govern fa oficial l’aprovació de 680 places publiques per a infermeres i infermers el 2017

El DOGC, publicat el 21 de juny, recull l’acord de la convocatòria per aquest any de 2.400 llocs de treball per personal per a l’Institut Català de Salut (ICS), dels quals s’han assignat a 680 per a diplomats/des en infermeria i 25 places per a diplomats/des sanitaris especialistes.

0 Comentaris
La Interterritorial trasllada al Foro de las Profesiones acordar un text que modifiqui el Reial Decret de la prescripció infermera
22 de juny de 2017

  La Interterritorial trasllada al Foro de las Profesiones acordar un text que modifiqui el Reial Decret de la prescripció infermera

  El Consejo Interterritorial ha decidit deixar en mans del Foro de las Profesiones la solució al conflicte creat pel Reial Decret de la prescripció infermera. Tot i que s’havia anunciat un principi d’acord, el portaveu del Foro de la Profesión Médica de España (FPME) va confirmar al diari online Acta Sanitària que, tot i la voluntat, no hi havia un acord entre ells i el Consejo General de Enfermeria per posar solució al conflicte.

  0 Comentaris
  Jornada per incentivar la innovació entre els professionals de l’Institut Català de la Salut
  21 de juny de 2017

  Jornada per incentivar la innovació entre els professionals de l’Institut Català de la Salut

  El proper 30 de juny l’Institut Català de la Salut (ICS) organitza l’acte 1 any d’Innòbics. Jornada sobre la Innovació Oberta a l’ICS a l’Auditori Axa de Barcelona per a fer balanç del primer aniversari de la posada en marxa del Projecte Innòbics, una iniciativa per estimular la innovació entre els treballadors i treballadores de l’ICS a través de la participació, i dels reptes de futur que planteja. L’ICS fa una crida als professionals que hi treballen a participar a la jornada.

  0 Comentaris
  Un conte i una guia didàctica contra el maltractament a la vellesa
  21 de juny de 2017

  Un conte i una guia didàctica contra el maltractament a la vellesa

  El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) edita la publicació ‘Al fons a la dreta’ que posa de manifest el maltractament a les persones grans. La guia està pensada per ser una eina didàctica per als professionals de l’educació o que treballen en l’atenció a les persones grans.

  0 Comentaris
  El Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud es reuneix amb la prescripció infermera sobre la taula
  19 de juny de 2017

   El Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud es reuneix amb la prescripció infermera sobre la taula

   L’ens que agrupa els representants de Salut de les diferents comunitats autònomes i el Ministerio de Sanidad s’asseu el proper dimecres 21 de juny amb una agenda de temes clau entre el que hi ha la prescripció infermera.

   0 Comentaris
   Montserrat Puig: “La recerca infermera permet millorar les intervencions clíniques i estimular el pensament crític”
   9 de juny de 2017

   Montserrat Puig: “La recerca infermera permet millorar les intervencions clíniques i estimular el pensament crític”

   Cada cop les infermeres fan més recerca i de millor qualitat i hi ha convocatòries de finançament que ho fan possible. No obstant, elements com la manca de suport de les institucions, o de recursos personals i materials o la formació en investigació de les mateixes infermeres, entre d'altres, sovint dificulten que es faci més recerca infermera. Ens ho explica la Dra. Montserrat Puig.

   0 Comentaris
   Infermera virtual portarà la seva expertesa a la jornada mConnectathon TicSalut de l'entorn TIC salut i social
   8 de juny de 2017

   Infermera virtual portarà la seva expertesa a la jornada mConnectathon TicSalut

   La Fundació TicSalut del Departament de Salut organitza el proper 16 de juny per primera vegada una jornada dirigida a desenvolupadors de l’entorn TIC, salut i social on hauran d’integrar in situ les seves aplicacions amb la Plataforma de Salut Digital. Les que superin el procés d’integració rebran acompanyament per acreditar-se al portal AppSalut. Infermera virtual participa com a mentor per aconsellar als desenvolupadors que participin a la jornada.

   0 Comentaris
   Les infermeres es bolquen amb el record de Carles Capdevila
   6 de juny de 2017

    Les infermeres es bolquen amb el record de Carles Capdevila

    El periodista i escriptor va morir el 2 de juny als 51 anys com a conseqüència d'un càncer. Declarat fan incondicional de les infermeres, va contribuir a la visibilització i l’apoderament del col·lectiu a través dels seus articles periodístics, conferències i intervencions públiques. Aquest fet el va fer mereixedor del Premi Infermeria i societat 2016. La seva pèrdua ha deixat el col·lectiu orfe tal com han mostrat els nombrosos missatges a les xarxes.

    0 Comentaris
    Primeres converses en el Foro de las Profesiones per buscar solucions al Reial Decret de la prescripció infermera
    1 de juny de 2017

     Primeres converses en el Foro de las Profesiones per buscar solucions al Reial Decret de la prescripció infermera

     Avui s’ha dut a terme la reunió del Foro de las Profesiones convocat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, amb l’objectiu d’acostar posicions dels representants de les infermeres i els metges en qüestions com la prescripció infermera, les unitats de gestió clínica i poítiques de recursos humans en el Sistema Nacional de Salud.

     0 Comentaris
     Les infermeres reafirmen al CII2017 el seu compromís amb els ODS mundials
     1 de juny de 2017

      Les infermeres reafirmen al CII2017 el seu compromís amb els ODS mundials

      Més de 8 mil infermeres de 150 països s’han trobat a Barcelona en el marc del Congrés Internacional d'Infermeria 2017 per posar en comú estratègies globals, projectes i recerques orientades a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a tots es racons del món. El lideratge i apoderament de les infermeres ha estat un denominador comú en les presentacions, en una clara reivindicació per estar presents en els centres de decisions polítiques i gestores.

      0 Comentaris