L’estudi MiRTCIME.CAT, finançat per la Fundació Infermeria i societat, publica els seus primers resultats al International Journal of Mental Health Nursing

L’estudi «Millorant la Relació Terapèutica en les cures infermeres a través de l’evidència», MiRTCIME.CAT, ha detectat en la seva fase inicial una millor relació terapèutica entre les infermeres de salut mental i les persones que atenen quan l’entorn laboral està orientat a la qualitat de les cures. L’estudi, finançat per la Fundació Infermeria i societat, està liderat per l’infermer i docent a la Universitat de Barcelona (UB) Dr. Antonio Moreno-Poyato.

0 Comentaris
19 de setembre de 2019

Els serveis d’ocupació de Catalunya convoquen un nou procés de selecció de professionals per treballar a Alemanya

Arran del conveni de col·laboració entre els Governs de Catalunya i de la regió alemanya de Baden-Württemberg per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris, els serveis públics d’ocupació EURES de Catalunya (SOC, Servei d’Ocupació de Catalunya) seleccionen professionals qualificats en situació d’atur, entre ells, infermeres i infermers, interessats a treballar en aquesta regió. Per aquest procés no calen coneixements previs d’alemany.

0 Comentaris
18 de setembre de 2019

L’Hospital Clínic posa la directa per gestionar l’acreditació per a la prescripció infermera de més de 1.700 infermeres

Fins a finals de desembre els diferents centres sanitaris pertanyents al SISCAT tenen temps per enviar al Departament de Salut la informació relativa a les infermeres i infermers que reuneixen els requisits per acreditar-se per a la prescripció infermera i que hagin consentit a demanar l’acreditació. L’Hospital Clínic, amb 1.774 infermeres amb aquests requisits, està fent via per aconseguir tancar aquest procediment el més aviat possible. 

0 Comentaris

Convocades les proves d’accés a l'IIR 2019-2020

El Sistema Nacional de Salut fa pública l’oferta de la convocatòria de les proves selectives per a l’accés a 1.463 places de formació ofertades via residència de les especialitats d’Infermeria obstètrico-ginecològica, salut mental, treball, pediatria, familiar i comunitària i geriatria a tot l’Estat. Es tracta de 371 places més que en l’edició anterior, que van ser 1.092. El període de presentació de les sol·licituds per a la presentació a les proves és del 10 de setembre al 9 d’octubre, ambdós inclosos. La data de la prova tindrà lloc entre la segona quinzena de gener i la primera quinzena de febrer de 2020.

0 Comentaris

L’associació Hospice.cat ofereix a les persones en procés de final de vida i els seus familiars un espai obert d’escolta, orientació i acompanyament

L'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat gestiona un espai d'atenció personalitzada a les necessitats de les persones en procés de final de vida i els seus éssers estimats. L'Espai Obert funciona tots els dimecres de 10 a 13 hores al carrer Emília Coranty, 5-9 (cantonada Marroc) de Barcelona.

0 Comentaris
27 d’agost de 2019

El Govern aprova el decret d’acreditació de les infermeres per a la prescripció

El Govern ha aprovat avui el Decret d’acreditació de les infermeres per a l’exercici de la indicació, ús i autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà. En quant aquest decret es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, s’iniciaran els procediments per a acreditar. Un d’extraordinari per a les infermeres del SISCAT, unes 30 mil segons dades del Departament de Salut, i en el que seran els centres de treball els que gestionin les peticions i un d’ordinari adreçat a la resta d’infermeres que treballen per compte aliè fora del SISCAT o per compte propi. En quant s’obtingui l’acreditació, les infermeres podran dispensar medicaments i productes no subjectes a prescripció mèdica

0 Comentaris
5 d’agost de 2019

L'Associació Catalana d'Infermeria i Salut Escolar (ACISE) celebra la segona Jornada d'Infermeria i Salut Escolar

Tindrà lloc el 9 de novembre a Llançà (Girona) sota el títol “Avançant en la salut escolar”. La trobada té per objectiu seguir fent visibles les necessitats relacionades amb la salut escolar que demana la comunitat educativa i donar a conèixer el treball que desenvolupen les infermeres i els infermers en el seu dia a dia als centres educatius. Fins el 9 d’octubre es poden enviar comunicacions i pòsters.

0 Comentaris

Oberta la convocatòria 2019 de treballs de recerca del Registre del Codi Infart

El Departament de Salut obre una nova convocatòria de projectes de recerca amb la voluntat de difondre els resultats del Codi Infart i promocionar la realització d'estudis científics de qualitat en aquest àmbit d'atenció. Les infermeres i els infermers interessats poden presentar projectes fins l’1 de setembre.

0 Comentaris

Barcelona acull el 40è congrés de les cures cardiovasculars de l’Asociación Española de Enfermería en Cardiología (AEEC)

El 40è Congrés Nacional de l’Asociación Española de Enfermería en Cardiología (AEEC), ara denominat ‘El Congreso de los Cuidados Cardiovasculares de la AEEC’ serà el primer congrés conjunt amb la Sociedad Española de Cardiología (SEC). Tindrà lloc a Barcelona del 17 al 19 d'octubre de 2019, dins del marc del Congrés de les Malalties Cardiovasculars de la SEC, i compta amb la col·laboració del COIB.

0 Comentaris

Una infermera de Barcelona impulsa una intervenció comunitària per minimitzar la soledat entre la gent gran

Rocío Rodríguez Romero, infermera familiar i comunitària del CAP Casanova (CAPSBE), ha liderat una intervenció comunitària que ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats del barri per tal de crear una xarxa social que contribueixi a reduir la percepció de soledat, una problemàtica emergent i en creixement que afecta en gran manera a la gent gran i la seva salut.

0 Comentaris