FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Fins al 16 de juny es pot veure al COIB l’exposició ‘Haikus i poemes breus’, a càrrec d’Anna Riera, Esther Botifoll i Esther Querol

Una imatge, tres poemes

Fins al 16 de juny de 2023 es podrà veure a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) l’exposició Haikus i poemes breus, que recull imatges i poesies de les infermeres Esther Botifoll i Esther Querol, i d’Anna Riera. Inspirant-se en una imatge, cadascuna ha escrit un haiku o una altra composició poètica d’origen japonès.

Aquesta iniciativa va sorgir durant el confinament, quan les tres amigues van començar a enviar-se a través de Whatsapp fotografies i haikus inspirats en les imatges. “Aquell contingut no es podia quedar allà, així que vam decidir compartir-lo”, explica Esther Botifoll. Més endavant van començar a escriure tankes i altres poemes amb una mètrica una mica més llarga que els haikus.

Botifoll creu que el fet de ser infermera implica tenir “una sensibilitat determinada”, que ajuda a la creació artística.

Abans de venir al COIB, les obres han estat exposades a l’Hospital Clínic; al Pati Llimona, de Barcelona; a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró i a la Biblioteca Pompeu Fabra, ambdues de Mataró, i a la Biblioteca Can Padrals, de Granollers. Properament l’exposició es portarà a la Biblioteca Mercè Rodoreda del Guinardó, a Barcelona.