27 de març de 2019

La Comissió d’Avaluació d’Infermeres Infectades per Virus Transmissibles per Sang (CAIIV) del COIB publica un nou cas pràctic amb recomanacions davant la possibilitat d’un contagi d’Hepatitis C en el cas d’una esquitxada en ulls i mucosa oral.

El nou cas pràctic de la CAIIV planteja quin és el risc de contagi d’Hepatitis C en cas d’esquitxada en ulls i mucosa oral

Ja està disponible el nou cas de la sèrie de casos pràctics: Recomanacions davant les malalties infeccioses transmissibles que la CAIIV elabora de forma trimestral al voltant de diferents situacions de la pràctica quotidiana i que pretenen resoldre els dubtes que poden tenir les infermeres i els infermers que tenen malalties de virus transmissibles per sang.

 

Quines possibilitats hi ha de contagi per esquitxada en ulls i mucosa oral, per part d’una persona portadora d’Hepatitis C?

El cas planteja el cas d’una infermera d’urgències que ha notat com li entrava líquid en conjuntiva i en la mucosa oral en el moment de d’extreure mostra de líquid ascític d’una persona portadora d’hepatitis C.

Consulta tots els casos pràctics elaborats per la CAIIV