22 de setembre de 2021

  El reconegut ballarí i coreògraf català imparteix una sèrie de cursos al COIB en què ensenya a aplicar tècniques i eines pròpies de la dansa a l’exercici professional

  Cesc Gelabert ensenya les infermeres a cuidar el seu cos a través de la dansa

  El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, cofundador de la companyia de dansa Gelabert-Azzopardi, imparteix el curs De la dansa a la salut: una eina per cuidar-se i cuidar, a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). El programa està adreçat a infermeres en actiu que podran aplicar tècniques i eines pròpies de la dansa i el moviment per millorar l’ús que fan del seu propi cos en l’exercici professional.

  L’objectiu del curs, pioner en l’àmbit de la formació continuada en ciències de la salut, és permetre que les persones que hi participin prenguin consciència de com el moviment s’integra en les seves vides i coneguin com des de la dansa es pot millorar la qualitat de vida en l’entorn laboral i en qualsevol altra situació.

  El prestigiós ballarí i coreògraf ha dissenyat aquest curs especialment per a les infermeres, des del convenciment que el moviment i la dansa –entesa com l’acció d’habitar el cos amb l’emoció i la ment– pot ajudar-les a nivell físic, emocional i mental. Aquest coneixement servirà, en últim terme, per enriquir l’atenció a les persones, especialment les que es troben en situació de fragilitat.

  “No es tracta de venir a ballar. No vindrem a fer un txa-txa-txa. Potser ballem i ens divertirem, perquè és fonamental l’aspecte lúdic, però el meu objectiu és ajudar-les a que puguin fer la seva feina”, assegura Gelabert.

  A més de ser un dels noms més coneguts de la dansa contemporània al nostre país, Gelabert porta anys treballant per millorar la manera de treballar de molts col·lectius a través de la dansa. Una de les professions que més l’interessen per mostrar la dansa com una eina al servei de la salut de les persones és la infermeria.

  El curs té dues edicions, una de matí i una altra de tarda. La primera edició s’imparteix el 21 i el 22 de setembre i la segona, els dies 28 i 29 de setembre. Les places estan exhaurides des del mes de juliol.