La nova col·lecció, realitzada l’any 2021 en centres de salut del Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP) i del Grup Mutuam, reflecteix la feina de les infermeres en plena pandèmia per la covid-19 en l’àmbit de l’atenció primària, l’atenció sociosanitària i residencial.

El Banc d’Imatges Infermeres incorpora una col·lecció de 500 fotografies sobre la covid

El Banc d’Imatges Infermeres (BII) del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) incorpora al seu fons més de mig miler de fotografies noves, centrades en la crisi sanitària de la covid-19. Les fotografies documentals s’han realitzat als centres d’atenció primària, d’atenció sociosanitària i residencial del Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP) i del Grup Mutuam i pretenen mostrar l’impacte que ha tingut la pandèmia en la feina de les infermeres i en el sistema de salut, especialment en els àmbits d’atenció més afectats.

Aquesta entrega se suma a les més de 2.000 imatges ja publicades de col·leccions anteriors a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de Mollet, el Centre d’Atenció Primària CIS Cotxeres, el Grup Mutuam i el Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP).

El Banc d’Imatges Infermeres (BII) es va crear el 2018 amb l’objectiu de recollir fotografies documentals d’accés lliure que expliquin la feina real de les infermeres i infermers catalans. Amb la finalitat de mostrar la professió infermera tal com és i canviar la manera com se la sol representar, el BII fa evident el cuidar com aportació principal de les infermeres cap a les persones ateses, recull l’exercici de la professió en tota la seva heterogeneïtat i mostra els professionals amb realisme d’una manera pròxima al nostre context sociocultural.

El projecte està encara en producció i té previst una nova col·lecció amb altres centres i institucions de la salut al llarg del 2023.

Fotografia: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García