Actualitat professional

Professió

Del 21 al 22 de maig a Sitges tindrà lloc el XXXII Congreso Nacional de Enfermería Vascular y Heridas de l’Asociación Española de Enfermeria Vascular y Heridas (AEEVH). Una cita imprescindible entre les infermeres i els infermers que treballen en unitats de cirurgia vascular i ferides que té per objectiu promoure la seva actualització i fomentar la recerca infermera. Es poden enviar comunicacions orals i pòsters a la trobada fins el 3 d’abril.

Actualitat sanitària

L’actual secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) assumeix la cartera de Sanitat i pren el relleu a María Luisa Carcedo. Els 22 ministres del nou Executiu de coalició de Pedro Sánchez han pres possessió al Palau de la Zarzuela aquest matí.

Actualitat sanitària

L'ORDRE SLT/205/2019, de 19 de novembre, per la qual s'actualitzen les malalties de declaració obligatòria publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el 25 de novembre estableix la inclusió en la xarxa de vigilància sanitària de malalties emergents i re emergents com l’arbovirosi, el dengue, la malaltia per chikungunya, el virus del Zika o la febre del Nil Occidental així com les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària (IRAS) i les resistències microbianes (RAM), juntament amb la resta de malalties infeccioses transmissibles ja definides.