Actualitat professional

Professió

Els professionals de l’atenció primària han tingut una gran capacitat d’adaptació durant la COVID-19. L’Esther Moral, infermera pediàtrica en l’atenció primària, ho ha viscut de primera mà des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Apenins Montigalà de Badalona, on fa tasques de gestió. Uns esforços que considera que han trigat a ser coneguts des de les administracions.

Professió

Antonia Raya ha vist passar totes les crisis dels últims vint anys des del CAP Raval Nord, on hi treballa com a infermera d’atenció primària i comunitària. Aquesta, però, és la pitjor que ha vist mai. Parlem amb aquesta infermera activista i compromesa amb el barri del Raval, que demana més recursos humans i econòmics i més capacitat d’autoorganització.

Professió

Les prestacions són per als professionals de la salut que hagin estat hospitalitzats per la COVID-19 i per a les famílies, en casos de professionals morts per aquesta causa. La cobertura té caràcter retroactiu i cobreix aquestes casos des del 14 de març fins al 13 de setembre. T'expliquem com fer-ne la tramitació.