Actualitat professional

Professió

El Govern ha fet públic els noms de les persones i entitats guardonats amb les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari. Entre els 18 professionals reconeguts enguany hi ha les infermeres Dolors Llorens Basses, Carme Ferré Grau i M. Dolors Juvinyà Canal, totes elles amb una llarga trajectòria assistencial i docent. Els guardons s’entregaran el 29 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat.

Actualitat sanitària

Els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, han presentat la nova Carta del voluntariat en l’àmbit de la salut 2019. El document actualitza la carta del 2010 i vol reconèixer i promoure el voluntariat en el sistema públic de salut i donar cobertura i seguretat a l’acció voluntària, especialment en termes organitzatius i de qualitat. 

Professió

Després de les formacions pilot en les que el COIB va participar, l’activitat formativa del projecte europeu EITHealth s’ha integrat a la oferta de l'Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE), que llança el curs "Quan la narració es converteix en procés, metodologia i eina: Com dissenyar la formació emprant metodologies narratives".  El curs, adreçat a infermeres i d’altres professionals vinculats a l’atenció a persones grans, té places limitades i començarà el 2 de desembre.