23 de juliol de 2019

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat han signat un acord marc de col·laboració institucional per establir unes bases de col·laboració estables per promoure i impulsar activitats i projectes en l'àmbit de l'emprenedoria infermera, i coordinar recursos destinats a l’impuls, implementació i el desenvolupament de projectes d’ambdues institucions.

COIB i la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat uneixen forces per impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la infermeria

Aquest acord permetrà que el Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB i la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat puguin treballar plegats en iniciatives d'interès comú que afavoreixin l'impuls de l'emprenedoria del col·lectiu infermer. Això inclou l’intercanvi de professors pels diversos programes d’emprenedoria i innovació que duen a terme les dos institucions, la col·laboració en la promoció d’activitats formatives així com la difusió conjunta del coneixement i resultats obtinguts a jornades, taules rodones, congressos, cursos de formació i en altres mitjans de comunicació científics. 

Amb aquest acord marc, l’IDIC començarà a col·laborar amb el Programa Open Thinking de l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat incorporant a Sol Muñoz, directora de l’IDIC, com a membre del Panel d’Experts i per avaluar els projectes presentats, així com, per a recollir, si s’escau, els projectes no seleccionats en la seva última fase per a connectar-los amb el circuit d’emprenedors d’IDIC. Aquesta col·laboració inclou la concessió de fins a un màxim de quatre beques per participar al Curs d’Emprenedoria de l’IDIC i l’entrada directa al Circuit d’Emprenedoria de l’IDIC sense haver de realitzar l’assessoria prèvia inicial.

Es recull igualment en l’acord marc, la col·laboració per a co-crear un Banc de Projectes Emprenedors per a recollir idees que sorgeixin en els diferents programes formatius de l’EUIG i de l’IDIC, amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament de nous projectes. 

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB és un centre integrador i transversal des del qual s’impulsa i es promou l’emprenedoria, la innovació infermera, l’assessoria clínica, la consultoria d’empresa i l’aprenentatge de noves competències claus que permetin a les infermeres i infermers de Barcelona interessats desenvolupar projectes professionals, empresarials i d’innovació viables.

 

Fotografia: Montserrat Antonin, coordinadora de titulació del Grau en Infermeria de la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat i Albert Tort, president del COIB.