Formació
Atenció integral infermera a l’usuari pediàtric amb patologia respiratòria

La Vocalia d'Infermeria Pediàtrica et proposa aquest curs en el que adquiriràs els coneixements bàsics pel maneig, sobretot hospitalari, de l’usuari pediàtric amb patologia respiratòria.

T'hi podràs inscriure a partir del 14 de desembre.

Formació
Embenats funcionals en la infància i l’adolescència: valoració i aplicació segons el tipus de lesió

La Vocalia d'Infermeria Pediàtrica et proposa aquest curs en el que es pretèn assolir els coneixements per poder realitzar una correcta valoració de les lesions músculo-esquelètiques més freqüents en l’àmbit de la infermeria pediàtrica i aplicar en cada cas l’embenat més adient en funció de l’estadi de la lesió i de l’edat del pacient.

T'hi pots inscriure fins el 14 de desembre.

Professió
Guía Práctica de Primeros Auxilios para Padres

La Vocalia d'Infermeria pediàtrica recomana aquest manual de primers auxilis per a nens i nadons que recull les principals situacions d'emergència a les que podem tenir d'enfrontar-nos a la vida quotidiana. Aquesta guia l'han elaborat els pediatres Juan Casado i Raquel Jiménez i ha estat editada per l'Hospital Infantil Universitario del Niño Jesús de Madrid.

Professió
Les associacions professionals d’infermeres pediàtriques posen en comú coneixements sobre l’atenció integral infantil

Infermeres pediàtriques i associacions d’infermeria pediàtrica estatals es reuneixen els dies 24 i 26 de maig a la ciutat de Santander al 2n 'Congreso Nacional de Asociaciones de Enfermería Pediátrica'. Les entitats catalanes Associació Catalana d' Al·lergologia Diplomats en Infermeria (ACADI) i Associació Catalana d'infermeria Pediàtrica (ACIP) formen part de l'organització. La data límit per presentar comunicacions és el 25 de gener.

Professió
Professionals de la salut de pediatria llancen una aplicació per facilitar informació fiable i pràctica sobre salut infantil

Infermeres de pediatria i pediatres dels centres d’atenció primària gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA) han dissenyat l’aplicació per a dispositius mòbils Appediatria. Es tracta d’un recurs per a les famílies que ha comptat amb l’assessorament del COIB a través del servei d’acompanyament en la creació d’aplicacions per a col·legiades COIBApps.

Professió
Les infermeres promouen la salut dins i fora les escoles al 2n Congrés d'Infermeria i Salut Escolar a Catalunya

Sota el lema "La Infermera Escolar, un actiu per a la salut dins i fora de l’escola", l'Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar (ACISE) reunirà les infermeres escolars catalanes i també al conjunt de la comunitat educativa. A la trobada, que es durà a terme a la seu del COIB els dies 12,13 i 14 d’abril, s’hi poden presentar comunicacions fins al 15 de març.