11 de setembre de 2020

  Paola Galbany s’ha reunit amb Alba Vergés per parlar sobre la situació de la professió i els reptes que suposa la crisi de la covid-19 per al sector sanitari

  La presidenta del COIB demana a la consellera de salut que les infermeres tinguin un paper actiu en la reforma del sistema

  La presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Paola Galbany, s’ha reunit el 10 de setembre de 2020 amb la consellera de salut, Alba Vergés. A la trobada també ha assistit la nova directora general de professionals de la salut, la infermera Montserrat Gea, que ha estat nomenada aquesta mateixa setmana.

  Durant la reunió, Galbany ha manifestat a la consellera la seva preocupació per l’impacte que la crisi provocada per la covid-19 està tenint als centres sanitaris i li ha demanat que les infermeres tinguin un paper més actiu en la reforma del sistema de salut i, en general, que estiguin més presents en els llocs on es prenen les decisions que afecten la salut de les persones i siguin més visibles. En aquest sentit, Galbany ha manifestat la seva satisfacció pel fet que una infermera ocupi el càrrec de directora general de professionals de la salut.

  Millora de les condicions laborals

  Durant la reunió, la presidenta del COIB també ha afirmat que els centres sanitaris, sociosanitaris i residencials tenen un dèficit estructural d’infermeres, que, amb la pandèmia, s’ha fet molt evident. També ha parlat sobre la necessitat de millorar les condicions laborals del col·lectiu. En aquest sentit, ha destacat que el percentatge d’eventualitat entre la professió segueix sent molt alt, malgrat les millores que s’han produït durant els darrers anys.

  Un altre dels temes que s’han abordat durant la trobada ha estat la necessitat de potenciar models que apostin per l’apoderament de les infermeres. En relació amb aquesta qüestió, Galbany ha parlat sobre el procés d’acreditació per a la prescripció infermera, que ja es troba en la seva recta final.

  Inici del curs

  A la trobada també s’ha parlat sobre l’inici del curs escolar i sobre el paper que han de tenir les infermeres en els centres educatius. Vergés ha reconegut que les infermeres de l’atenció primària tenen un paper fonamental en la cura de la salut dels infants a les escoles. La consellera ha destacat l’esforç que està fent el seu Departament per incorporar més infermeres a l’atenció primària i a altres nivells assistencials.

  La presidenta del COIB es mostra molt satisfeta amb la reunió, que “ha estat molt cordial i s’hi ha generat molt bona sintonia entre les dues parts.”