Notícies del Col·legi
El COIB ofereix un curs per preparar la competència de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària

El Col·legi ofereix 25 places per al curs teòrico-pràctic que permet adquirir els coneixements necessaris per superar la prova d’accés a l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària a través de la via excepcional. Les inscripcions s’han de formalitzar abans del dia 16 de gener.

Formació
Avaluació d’intervencions de salut comunitària

La Vocalia d'Infermeria Familiar i Comunitària et proposa aquest curs en el que coneixerem els principals aspectes metodològics relacionats amb l’avaluació d’intervencions comunitàries i ens familiaritzarem amb els dissenys avaluatius que s'hi poden aplicar.

T'hi podràs inscriure fins el 15 de desembre.

Professió
Un estudi clínic demostra l’efectivitat del Programa Pacient Expert Catalunya® en casos de diabetis mellitus tipus 2

L’estudi, recentment presentat i premiat en el XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, està liderat per la infermera Carme Boix de la Casa, de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Bages. La recerca demostra que les persones participants en el programa tenen menys estrès, milloren els seus hàbits de vida i aquest canvi es tradueix en una disminució sostinguda en el temps dels índexs d’hemoglobina A1 glicosilada (HbA1G), entre d’altres indicadors de control.