16 de març de 2022

    El COIB acull una sessió informativa sobre la demanda, que ha estat organitzada per un despatx d’advocats

    Les infermeres de l’ICS reclamen poder percebre el complement de dedicació exclusiva

    La seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha acollit el 15 de març una sessió informativa adreçada a infermeres de l’Institut Català de la Salut (ICS) que reclamen poder percebre el complement de dedicació exclusiva. La sessió ha estat organitzada pel despatx d’advocats Sunyer Montoro.

    El complement de dedicació exclusiva és una compensació econòmica que poden sol·licitar els professionals de l’ICS que acreditin que no tenen una segona activitat professional pública o privada. En aquests moments, només la poden sol·licitar els metges de la institució que tinguin un nomenament estatutari fix o interí.

    El COIB considera que tots els proveïdors de salut han de reconèixer el talent de les infermeres i retenir-lo, ja que contribuiria a ajudar a millorar la qualitat de les cures que ofereixen a les persones. En aquest sentit, la corporació sosté que la resta d’entitats proveïdores del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) haurien de contemplar la incorporació d’aquest complement.