18 de gener de 2024

  El Consell Internacional d’Infermeria (CIE) ha anunciat el tema del Dia Internacional de la Infermera 2024, el poder econòmic de les cures, que crea persones i societats saludables i que impulsa economies saludables serà el tema d’enguany. El Dia Internacional de la Infermera se celebra el 12 de maig de cada any. El CIE, una federació de més de 130 associacions nacionals d’infermeres d’arreu del món, que representen a les més de 28 milions d’infermeres que treball a tot el món, ha escollit aquest any aquesta temàtica.

  El Dia Internacional de la Infermera 2024 posa èmfasi en “el poder econòmic de les cures infermeres"

  La presidenta del CIE, la Dra. Pamela Cipriano, va explicar els motius d'aquest tema, dient: “Tot i ser la columna vertebral de l'assistència de salut, la infermeria topa molt sovint amb limitacions financeres i amb la infravaloració social. Per això, el CIE ha decidit centrar el Dia Internacional de la Infermera 2024 en el poder econòmic de les cures amb l’objectiu de canviar les percepcions i demostrar com la inversió estratègica en infermeria pot aportar beneficis econòmics i socials”.

  Cipriano també va destacar que “aprofitant tot el que s’ha après durant la pandèmia de la COVID-19 i reconeixent la creixent amenaça que arriba sobre la salut de les poblacions arreu del món degut als conflictes, crisi climàtica i inestabilitat financera, creiem que ha arribat el moment d’apostar per un canvi de perspectiva i de política”.

  El 12 de maig del 2024 es publicarà un informe especial sobre el Dia Internacional de la Infermera sobre el poder econòmic de les cures, mentre es promou el poder de la infermeria a través de les xarxes socials.

  El Dia Internacional de la Infermera 2024 posa èmfasi en “el poder econòmic de les cures infermeres"