FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
11 de febrer de 2024

Històries d'infermeres catalanes: 100 anys de memòria en un inèdit repositori públic

El COIB ha iniciat un projecte per bastir la memòria col·lectiva de les infermeres: ja compta amb 200 testimonis

0 Comentaris
11 de desembre de 2023
- elNacional.cat

Glòria Jodar: "La Generalitat ha tractat les infermeres com a professionals de segona"

La degana de Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya i responsable de l'Àrea de Coneixement i Desenvolupament Professional del COIB explica les queixes contra el nou conveni.

0 Comentaris
24 de novembre de 2023
- lavanguardia.com

El Consell i els col·legis d’infermeres expressen la seva “decepció absoluta” pel nou conveni de l’ICS

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) han expressat la seva "decepció absoluta" envers el III Conveni Col·lectiu de Treball de l'Institut Català de la Salut (ICS), que va signar-se dimecres passat. El col·lectiu ha assegurat que l'acord "topa el desenvolupament professional" de les infermeres, igual que des del seu punt de vista fa el conveni del SISCAT. Han avisat dels riscos que suposa la precarietat laboral que se'n deriva i han valorat que pot provocar "l'allunyament de les infermeres formades, especialistes i talentoses" del sistema de salut. Han advertit que tot plegat reduirà la qualitat del servei que rep la ciutadania.

0 Comentaris
20 de novembre de 2023
- lavanguardia.es

Metges i infermeres no poden més

Maria Romeu, infermera de salut pública especialitzada en salut mental,va facilitar algunes xifres que radiografien bé les sensacions del col·lectiu d’infermeria a partir d’estudis de la Clínica Galatea.

0 Comentaris
20 de novembre de 2023
- El Punt Avui

Més infermeres, més salut

Glòria Jodar és directora de Coneixement del COIB i degana del consell del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya: “Cal reconeixement i un dels factors és que es reconegui que els metges i infermeres de primària són especialistes. La societat, la resta de professionals i els gestors han d’adonar-se de la importància de l’especialista a primària. Per què hi ha renúncies o per què falta gent? Perquè no té prestigi. Els especialistes de primària són la porta d’entrada al sistema i resolen el 80% dels problemes de salut. Les actuacions de primària són sistèmiques. Per exemple, potser no ens trobem davant d’una malaltia però sí amb situacions que poden acabar en malaltia. És el cas de l’atenció a la fragilitat. Les infermeres estan pendents de l’exercici, de l’alimentació, de tot, per evitar la medicalització i que el pacient porti tot plegat de la millor manera possible. Això requereix molts coneixements i s’ha de valorar, i s’ha de veure també en la retribució.”

0 Comentaris
16 de juny de 2023
- Diario Enfermero

  Las enfermeras reclaman un mayor reconocimiento de su rol como prescriptoras de medicamentos y productos sanitarios

  El último número de la revista Frontiers in Public Health ha publicado un estudio coordinado desde el Colegio de Enfermeras y Enfermeros de Barcelona (COIB), que evalúa las percepciones que tienen las enfermeras sobre su prescripción de medicamentos y productos sanitarios. A partir de la realización de una investigación cualitativa, en la que han participado 24 enfermeras de la demarcación de Barcelona, los autores han identificado la necesidad de aumentar el reconocimiento y la aceptación de su papel prescriptor entre la sociedad, el resto de los profesionales de la salud y la propia profesión. Los resultados del trabajo servirán para realizar acciones para facilitar el desarrollo de la prescripción enfermera.

  0 Comentaris
  12 de juny de 2023
  - regio7.cat

   Jornada a Manresa sobre la salut dels professionals de la salut

   La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) organitza, conjuntament amb la Delegació Territorial del Bages del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), la jornada “La salut dels professionals de la salut”. La sessió comptarà amb el suport de la Fundació Galatea i la Fundación Mémora.

   0 Comentaris
   26 de maig de 2023

    La Agencia de Salud Pública y el Colegio de Enfermeras compartirán contenidos educativos

    La Agencia de Salud Pública de Cataluña (ASPCAT) y el Colegio Oficial de Enfermeras y Enfermeros de Barcelona (COIB) han firmado un convenio de colaboración para compartir contenidos educativos de salud al público, elaborados por las dos entidades.

    0 Comentaris
    12 de maig de 2023
    - La Tarda de Catalunya Ràdio

    Infermeres: sostenen les cures però què necessita el col·lectiu?

    Una taula intergeneracional amb 3 persones que exerceixen o han exercit la professió. Són la Maria Padró, infermera jubilada amb més de 45 anys d'experiència, gran part dels quals a la Unitat de Neonatologia de Sant Joan de Déu; la Meritxell Cascan, infermera d'Urgències a l'Hospital Clínic de Barcelona i assessora de cooperació al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, i en Joan Planas, infermer de l'Hospital Germans Trias de Badalona. La Maria fa 50 anys que va començar a exercir d'infermera, la Meritxell en fa 25, i en Joan en fa 6. Amb ells parlem sobre la professió, la seva evolució i les necessitats que tenen per fer bé la seva feina, a partir de temes plantejats per tres infermers en actiu. I parlem també amb Lluís Carrasco, publicista, col·laborador i tertulià de "La tarda de Catalunya Ràdio", que s'ha encarregat de la campanya "Infermeres!" pensada per reconèixer la seva feina.

    0 Comentaris
    17 d’abril de 2023
    - ABC

     Enfermeras andaluzas en Cataluña: «Usar traductor en tu país es indignante»

     Cinco profesionales explican a ABC cómo la «obsesión» del Govern por el catalán «pone en riesgo a los pacientes». Llegaron buscando trabajo y agradecen la oportunidad, pero dicen que si sigue la presión linguïstica no dudarán en irse. El COIB ofrece, por primera vez, cursos de sensibilización sobre lengua catalana a los profesionales del sector. Las sesiones, impulsadaspor el Consorcio de Normalización Lingüística (CNL). El objetivo de los cursos es, según afirman desde el COIB, ayudar a los profesionales que vienen de otros territorios y no son catalanohablantes a «comprender la realidad idiomática de Cataluña».

     0 Comentaris