27 de febrer de 2025

Un centenar de persones van assistir a l’acte "Viure sense una llar, viure sense un nom", que va acollir el COIB, el passat 25 de febrer. La jornada va esdevenir un espai de reflexió i debat sobre la situació de les persones sense sostre i les dificultats que enfronten diàriament.

Èxit d’assistència en la jornada "Viure sense una llar, viure sense un nom"

L'esdeveniment, que va tenir lloc a l’Auditori del COIB, va reunir experts, professionals dels sectors social i sanitari i entitats socials per analitzar les causes i buscar solucions a aquesta problemàtica.

La jornada es va iniciar amb una entrevista a Dabo Malang, qui va compartir la seva experiència vivint sense llar. Posteriorment, es van dur a terme dues taules rodones: La primera va comptar amb la presència de M. Assumpció Laïlla, infermera i regidora de l'Ajuntament de Barcelona; Beatriu Fernandez, directora d'Arrels Fundació; Laura Morro, treballadora social i cap de Treball Social dels centres de l’Hospital del Mar; Eduard Sala, educador social i director de Cáritas Diocesana de Barcelona; i Paula Gil, representant de Metges Sense Fronteres. La segona taula rodona va incloure Alícia Molina, infermera de Somnis Jaar Jaar; Isabel Huerga, infermera especialista en salut mental i referent del programa Salut sense Sostre de l’Hospital de Sant Joan de Déu; Èric Fernàndez, infermer, voluntari i promotor del documental “13 veus. Una realitat: El sensellarisme”; i Trini Suesa, infermera de l'Associació Salut sense Sostre.

Durant la jornada, es van posar sobre la taula temes com l'accés a l'habitatge, la salut mental, l'exclusió social i la falta de recursos per a les persones que viuen al carrer. Els ponents van destacar la importància d'un enfocament integral que combini polítiques públiques, suport social i sensibilització ciutadana per abordar aquesta crisi humanitària.

També es va presentar l'exposició fotogràfica de Joan Cerdà i es va projectar el documental "13 veus. Una realitat: El sensellarisme", seguit d'un col·loqui amb els seus directors. L'objectiu principal de l'esdeveniment va ser abordar de manera integral el fenomen del sensellarisme, analitzant-ne les causes, les possibles solucions i la implicació de diferents agents socials i sanitaris.

 

La jornada va tancar amb una crida a l'acció col·lectiva, instant tant a les administracions com a la ciutadania a implicar-se activament en la lluita contra l'habitatge precari i l'exclusió social. Els organitzadors van recordar que la solució passa per una combinació de mesures urgents, com l'augment de places d'emergència, i estratègies a llarg termini, com la promoció de polítiques d'habitatge assequible.

Amb aquesta iniciativa, el COIB reafirma el seu compromís amb la justícia social i la defensa dels drets humans, obrint un debat necessari en una societat on milers de persones continuen vivint en situacions de vulnerabilitat extrema.

 

Èxit d’assistència en la jornada "Viure sense una llar, viure sense un nom"

 

Èxit d’assistència en la jornada "Viure sense una llar, viure sense un nom"