1 de març de 2024

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) posa en marxa un programa pilot d’aprofitament del material no utilitzat per tal de conservar, recollir i enviar tot aquest material a centres sanitaris de zones del món desproveïdes.

El COIB inicia un programa pilot d’aprofitament de material no utilitzat de l’administració injectables

L'objectiu principal és recollir i enviar tot el material no utilitzat de l'administració d'injectables a zones del món desproveïdes per contribuir a l'abastiment per millorar l'administració de medicació a la població que així ho necessita.

Les infermeres de salut mental administren medicacions via intramuscular. Tots aquests fàrmacs estan comercialitzats en paquets dels quals no s'utilitza totes les agulles i xeringues que contenen. Aquesta iniciativa tracta de conservar les agulles i xeringues no usades i precintades per enviar-les a països on tenen la necessitat de rebre aquest material. L’Associació d’Amistat amb Cuba ha fet la primera recollida, i enviarà les caixes plenes de material a Cuba per tal de contribuir a pal·liar el dèficit de material sanitari i ajudar en l’administració de tractaments a la població del país.

Per tots els centres interessats a sumar-se a aquesta iniciativa, podeu contactar amb la Vocalia d'Infermeria de Salut Mental del COIB a través del correu electrònic salutmental@coib.cat. La Vocalia es posarà en contacte amb vosaltres per veure la millor manera de dur a terme aquesta col·laboració.