30 de maig de 2022

  El COIB considera intolerable la imputació de la secretària general de Salut Pública, Carmen Cabezas, i d’altres alts càrrecs del Departament de Salut per un presumpte retard en la vacunació contra la covid-19

  Els dubtes sobre la gestió de la campanya de vacunació contra la covid-19 atempten contra totes les infermeres i la resta de professionals de la salut

  El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) considera intolerable la imputació de l’exsubdirectora de Promoció de la Salut i actual secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas; de l’exdirector del Servei Català de Salut (CatSalut), Adrià Comella; de l’exdirectora de l'àrea d'Organització i Professionals del Servei Català de la Salut, Sara Manjón, i de l’exdirector de Serveis del Departament de Salut, Xavier Rodríguez, per un presumpte retard en la vacunació contra la covid-19 dels agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil en actiu a Catalunya.

  La campanya de vacunació contra la covid-19 ha estat la més complexa que mai s’ha dut a terme al nostre país. Les infermeres han estat essencials en tot el procés de vacunació, des del manteniment de les vacunes en condicions òptimes fins al control dels possibles efectes adversos, passant per la gestió del registre de persones a vacunar i la recomposició i administració del vaccí.

  Actualment, Catalunya és un dels països del món que té una cobertura vacunal més elevada, amb més del 90 % de tota la població més gran de 12 anys immunitzada. Això ha estat possible gràcies a la participació coordinada de milers de professionals i a la capacitat organitzativa del Departament de Salut. Des que va començar la campanya, a final de 2020, s’ha garantit en tot moment l’equitat i l’accessibilitat de tota la població a la vacuna, aplicant criteris ètics i l’evidència científica disponible en cada moment.

  El COIB considera que el fet de posar en dubte la gestió d’aquesta campanya de vacunació és un atac injustificat contra les infermeres i la resta de professionals de la salut que, des del començament de la pandèmia, s’han deixat la pell per poder fer front a la crisi sanitària més greu que recordem.

  El membre de la Junta de Govern de la corporació, Enric Mateo Viladomat, que ha assistit a l’acte de protesta que s’ha convocat aquest matí davant de la seu del Departament de Salut, afirma que “no es pot posar en dubte la professionalitat de les persones que treballem en l’àmbit de la salut, que durant tota la pandèmia hem actuat en tot moment seguint criteris d’equitat i justícia.”

  A la foto, Enric Mateo atén els mitjans davant de la seu del Departament de Salut