El COIB acull fins al 15 de maig la mostra de fotografies de Diana Martín LaPeña “Què veus tu? Tu que em cuides?”

Una exposició retrata la vida quotidiana dins l’Asil Hospital La Garriga

La seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) acollirà fins al 15 de maig l’exposició “Què veus tu? Tu que em cuides?”, que recull instantànies de la fotògrafa Diana Martín LaPeña, que mostren escenes de la vida quotidiana de l’Asil Hospital La Garriga.

A les fotografies apareixen infermeres, auxiliars i altres persones que treballen a la residència geriàtrica atenent els residents que viuen al centre, en diversos espais cel centre i duent a terme diferents activitats.

El projecte ha estat realitzat per l’Espai Filanda, un grup de creació artística de la Garriga, al qual pertany Diana Martín LaPeña, que va rebre la proposta de fer un recull fotogràfic de la vida dins l’Asil Hospital de La Garriga. A la fotògrafa garriguenca li va agradar la idea per dos motius. El primer: fer visible una realitat poc coneguda per posar en valor la feina que fan les persones que treballen a les residències. El segon: “la meva mare va treballar al centre com a cuidadora i ara és a ella a qui cuiden allà.” A més de Martín LaPeña, el projecte ha tingut la col·laboració d’estudiants de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, concretament, de Roy Rosellón i Marino Franco Semitiel. “A la gent jove els ha sorprès molt l’amor que desprenen les persones que viuen i treballen a la residència”, explica Diana Martín LaPeña.

Per altra banda, Isabel Llimargas, infermera del centre i responsable del Grup 65 del COIB, manifesta el seu agraïment per l’exposició. “Darrere de cada fotografia hi ha una història”, afirma, i destaca que la mostra ha volgut tenir un to reivindicatiu. “Les infermeres que treballen a les residències no tenen bona imatge, especialment des de la pandèmia, i aquesta ha estat una manera de dir que hi estem treballant bé.” Llimargas també destaca que les fotografies fan visible “un treball que no està reconegut ni ben retribuït” i és una manera de fer atractiva la feina en l’àmbit geriàtric entre les mateixes infermeres. “Les infermeres que treballem a les residències tenim molta autonomia, podem exercir amb llibertat i ser creatives”, conclou la infermera de l’Asil Hospital La Garriga.”