30 de març de 2020

El Grup ITCOIB ha elaborat diferents recomanacions en format infografia a fi de guiar als usuaris, especialment els professionals de la salut, en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en una situació excepcional com és la pandèmia de la COVID-19.

El Grup ITCOIB llança recomanacions en l’ús de les TICs durant la pandèmia de la COVID-19

En un moment de gran incertesa, com és la que estem vivint amb la crisi sanitària, l’ús de les tecnologies i de les xarxes socials com a fonts informatives i relacionals creix. El consum d’informació de xarxes socials com Twitter, Facebook, Instagram o LinkedIn ha crescut un 55% a Espanya.


Paral·lelament, l’augment de les connexions necessàries per a dur a terme el teletreball ha fet augmentar els ciberatacs  i fraus online. Els Mossos d’Esquadra ja han alertat del repunt de la ciberdelinqüència.

Amb l’objectiu de facilitar consells bàsics en aquests dos aspectes, el Grup ITCOIB llança una recomanacions en format d’infografia en les que s’inclou consells bàsics per a no contribuir a la sobreexposició informativa i no caure en la difusió de notícies falses, així com recomanacions per a no ser víctima d’un ciberatac.

Aquesta informació es podrà trobar també a l'app EpidemiXs, l'eina digital que ofereix informació actualitzada a diari tant a professionals de la salut com a la ciutadania.

El Grup ITCOIB llança recomanacions en l’ús de les TICs durant la pandèmia de la COVID-19