Professió

En motiu del Dia Europeu de la Infermeria contra el Càncer (ECND), el 18 de maig, la Societat Europea d’Infermeria Oncològica (EONS) endega diferents esdeveniments en reconeixement a l’aportació i necessitats de les infermeres que treballen en oncologia. Entre aquests actes hi ha la reunió amb el Parlament Europeu a la que hi assistirà com a membre del grup de comunicació de l’EONS, Paz Fernández Ortega, infermera de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i professora associada a la Universitat de Barcelona.

Professió

La infermera Neus Buil, infermera quirúrgica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau des de fa 22 anys, ha estat premiada amb la millor comunicació oral del XIII Congrés Nacional d’Infermeria Quirúrgica celebrat a València a mitjans d’abril. L’objectiu d’aquest treball de recerca era registrar el relat de les primeres infermeres quirúrgiques d’aquest hospital per documentar la professió, ajudar a fer visible la infermera de quiròfan i estudiar l'evolució en les cures de les persones en procés quirúrgic.

Professió

La segona edició del premi, organitzat per Coloplast Productos Médicos amb la col·laboració de la revista ROL de Enfermería, vol reconèixer la tasca que realitzen els professionals en el seguiment de l’ostomia així com estimular la investigació en l’àmbit de la cura integral de les persones ostomitzades. La data límit per l’enviament dels treballs és el 31 de juliol.