2 de desembre de 2019

  El COIB i la Fundació Leitat han signat un acord marc de col·laboració per a la participació del COIB, a través del  Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC), en el Projecte del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat). Aquest acord preveu que els projectes que el COIB  assessori en l’àmbit de la salut puguin ser captats, promoguts avaluats i en el cas de ser seleccionats, es faciliti la seva acceleració, inversió en els mateixos i el seu creixement. 

  El COIB formalitza la col·laboració amb el CIMTI per consolidar un grup d’infermeres referents per a l’avaluació i mentoratge de projectes en l’àmbit de la salut

  La signatura d’aquest conveni marc formalitza una relació que ja fa temps que s’està produint entre l’IDIC i el CIMTI. Ambdós centres van organitzar el passat mes de maig el primer Focus Grup d’Infermeria amb l’objectiu de formar infermeres i infermers amb expertesa en diferents àrees com a mentors i de ser futurs avaluadors de projectes innovadors de salut del CIMTI. Una iniciativa que s’anirà repetint amb l’objectiu de consolidar un grup d’infermeres i infermers referents per a l’avaluació i mentoratge de projectes en l’àmbit de la salut així com ser precursor d’altres iniciatives. 

  Aquesta iniciativa s’emmarca en una de les línies de treball de l’ÍDIC per tal d’influir en la generació d’un canvi cultural en la professió infermera per apoderar-la i orientar-la cap a posicions capdavanteres en l’oferta de tecnologies, productes i serveis innovadors.
  El Centre d’Innovació IDIC, que situa la infermeria a l’avantguarda d’un nou model professional, empresarial, social i econòmic més eficient, sostenible i saludable, impulsa, en aquest sentit, el posicionament d’infermeres mentores lligades a diferents camps d’expertesa, amb l’objectiu de que esdevinguin agents claus en l’ecosistema d’innovació i d’emprenedoria i s’estableixin com líders destacats del sistema de salut i social. 

  El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat) és un projecte focalitzat en la generació d’alt impacte en l’àmbit de la salut i social a partir de desenvolupar iniciatives disruptives i incrementals, d’abast internacional, amb l’objectiu final de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en el context Europeu. Així, el CIMTI.cat aglutina el coneixement de clínics i tecnòlegs per ajudar a impulsar el desenvolupament, comercialització i adopció de noves tecnologies per al tractament dels principals problemes sanitaris. Ajuden a desenvolupar el projecte en les àrees de negoci, mercat, compra pública, regulatòria, clínica, tecnologia, inversió i comunicació. L’equip guia en el procés de maduració seguint la metodologia d'acceleració de projectes del CIMTI de Boston, de prestigi i reconeixement internacional.

   

  Fotografia: D'esquerra a dreta, Joan Conesa, gerent del COIB; Sol Muñoz, directora de l'IDIC, Manel Balcells,director de CIMTI.cat i Albert Tort, president del COIB.