Coincidint amb el mes de l'OrgullLGTBI+, el COIB ha impulsat la campanya a les xarxes socials #curemlaLGTBIfòbia per posar en valor els consells de salut que les infermeres poden donar a la població per posar fi a la discriminació i la violència per motiu de l’orientació sexual i de gènere

Les infermeres envien consells de salut per acabar amb la LGTBIfòbia

Els consells de salut de les infermeres canvien la vida de milions de persones al món. Per aquest motiu, durant el mes de juny, coincidint amb la celebració l’Orgull LGTBI+, dedicat a recordar i reivindicar els drets d’aquesta comunitat en la nostra societat, diferents infermeres i els infermers han volgut aportar les seves reflexions i consells de salut a les xarxes socials dirigits a la ciutadania per contribuir a eliminar les situacions de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva orientació sexual i afectiva o d’identitat de gènere.
Aquests són alguns dels seus missatges:

 • Abracem sense perjudicis la diversitat que hi ha al món. Això va d'estimar sense por i de deixar estimar en pau. (Eva Ozcoz)
 • Com a membres de la societat, hem de ser respectuosos i tolerants i entendre que poden existir diferents tipus de famílies diferents de la nostra. (Jordi Tello)
 • Tots tenim dret a hissar la nostra bandera. Donem suport a la diversitat i la inclusió i deixem de banda els prejudicis i l'odi. (Claudia de Tu enfermera oncológica)
 • Malgrat que cada vegada progressem en quant a la protecció de les persones LGTBI, els delictes per LGTBIfòbia són una realitat mundial que s’expressa en diferents formes, no només hi ha agressions físiques sinó també psicològiques que evoquen problemes de salut mental. Les infermeres tenim un paper crucial com a educadores de la salut de la població per fomentar la igualtat, el respecte i la tolerància en tots els nivells de vida. (Pedro Soriano)
 • L’arc de Sant Martí és diversitat, ens parla d’empatia, de parlar-nos i no jutjar-nos. Si no jutgem, la gent no tindrà por a viure feliç. Les persones han de ser felices i no han de tenir la necessitat de sortir de l’armari. (Paola Galbany)
 • Ser gai, lesbiana, bisexual, transsexual o intersexual no implica cap simptomatologia ni malaltia. Tractar les persones LGTBI com si fossin persones malaltes i suggerir-los una teràpia implica exercir violència sobre elles. (Glòria Jodar)
 • Siguem com vulguem ser, hi ha mil maneres de ser i cadascuna d'elles és perfecta. Els drets de les persones es conquereixen, es gaudeixen i es defensen. (Víctor Aparicio)
 • És important tenir cura del llenguatge que utilitzem, mostrar empatia cap als altres i no callar davant de situacions de discriminació i de violència. (Armando Bastidas)
 • Per sobre de la identitat sexual hi ha persones amb sentiments i dignitat. Escolta-les, respecta-les i sigues empàtica. (Isabel Quintana)
 • Ser gai o lesbiana no és una fase. Les famílies han de poder acompanyar, escoltar i fer costat als fills adolescents quan prenen decisions sobre la seva sexualitat. (Rosa Bayot)
 • Per evitar les agressions LGTBIfòbiques, és important educar els més joves sobre diversitat sexual perquè creixin amb tolerància i una mentalitat més oberta. (Júlia Benedicto)

  Podreu trobar tots els vídeos a les històries destacades del perfil d’Instagram del COIB @infermeresbcn.