9 de novembre de 2023

La Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s'adhereix a la Declaració de la Junta Directiva del Consell Internacional d'Infermeres (CIE), reunida a Ginebra, i expressa la seva preocupació més profunda pels que pateixen en el conflicte en curs a Israel i Gaza. La Junta del COIB condemna tots els actes de violència i terrorisme i exigeix d'un accés segur als serveis de salut per a tothom i la protecció dels treballadors de la salut.

El COIB s'adhereix a la Declaració del Consell Internacional d'Infermeres sobre el conflicte entre Israel i Gaza

Així mateix, el COIB anima a donar suport a les infermeres i les cures de salut a la regió a unir-se a la campanya del CIE #NURSESFORPEACE, que dona suport a les infermeres que treballen a primera línia a les zones de conflicte de tot el món, i a fer donacions a través del Fons Humanitari del CIE.

Declaració de la Junta Directiva del Consell Internacional d'Infermeres

Fem una crida a totes les parts en conflicte perquè estableixin un procés de pau, posin fi a la violència i assegurin la pau.

Condemnem en els termes més enèrgics possibles la violència i el terrorisme continuats en el conflicte entre Israel i Gaza i expressem la nostra preocupació més profunda per totes les persones de la regió i per la contínua pèrdua de vides innocents.

Fem una crida a totes les parts perquè respectin les seves obligacions legals en virtut del dret internacional humanitari de protegir i respectar l'accés segur als serveis i les instal·lacions sanitaris i garantir la seguretat i protecció dels civils i del personal sanitari.

Fem una crida a totes les parts perquè trobin urgentment, i és molt important, la manera de proporcionar un accés segur a l'ajuda mèdica i humanitària i suport a totes les persones atrapades en el conflicte.

Estem profundament preocupats pels civils innocents, en particular les dones i els nens, els ancians i els més vulnerables, que es veuen atrapats en el conflicte i la salut física i mental dels quals s'està veient danyada. Som conscients no només de les necessitats sanitàries dels qui es veuen directament afectats pel conflicte, sinó també de les necessitats preexistents i contínues de les persones amb malalties de llarga durada.

Reconeixem el servei i l'enorme sacrifici de tots els treballadors de la salut en el conflicte que presten atenció i suport a totes les persones mentre la seva seguretat personal està en risc en un moment en què estan bregant amb la seva pròpia pèrdua, incloent-hi la cura de familiars ferits i el dol per les persones perdudes.

Reconeixem que les infermeres i tots els treballadors sanitaris de la regió es veuen personalment afectats per la violència, la destrucció i la pèrdua i la separació dels seus éssers estimats, així com per l'enorme càrrega de salut mental que suporten i que s'ha d'abordar urgentment.

Expressem especialment la nostra més sincera preocupació pels membres de les nostres associacions nacionals d'infermeria de la regió i per totes les infermeres que treballen a primera línia de les cures.

Nosaltres, com a veu mundial de la infermeria, ens solidaritzem amb totes les infermeres i altres treballadors de la salut afectats pel conflicte.