FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Des del COIB celebrem l’aprovació d’aquesta llei després d’anys de reivindicació

El Congrés aprova la despenalització de l'eutanàsia

La cambra va aprovar dijous, 17 de desembre de 2020, la proposició de llei que regula l’eutanàsia amb una majoria àmplia i el suport amb el suport de tots els partits excepte el PP, Vox i UPN. Ara, el projecte anirà al Senat i la llei podria estar llesta al febrer o març.

D’aquesta manera, Espanya es converteixi en el sisè país que regula la mort assistida. Amb la nova llei, l’eutanàsia serà una opció legal i gratuïta per a totes les persones que pateixin una malaltia greu incurable o una discapacitat greu crònica amb un gran patiment, que confirmin la voluntat de morir almenys quatre vegades al llarg del procés.

Per a l’elaboració del text, que respon a una demanda de fa anys, s’ha estat en contacte amb associacions, professionals i experts. En diferents ocasions, el COIB ha donat suport a la necessitat de despenalitzar l’eutanàsia. El 2017, la infermera Montserrat Busquets va comparèixer al Parlament de Catalunya en representació del Comitè de Bioètica de Catalunya i de la Comissió Deontològica del Col·legi per donar suport a la proposta de reforma de despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi. També destaca la col·laboració del COIB amb el curtmetratge “La Dignitat” a través d'una acció de patrocini, que aborda, a través de la ficció, el debat respecte el dret a la mort digna.