Notícies del Col·legi

Natàlia Mingorance Cruz, nova responsable de l’àrea de Cooperació del COIB, té una capacitat destacada per transmetre la passió que sent per la infermeria i la cooperació, des de la visió de qui ha fet un viatge vital i professional per donar tot el sentit a l’eix principal de la disciplina: tenir cura de les persones. La seva àmplia experiència professional com a voluntària i la seva expertesa arriben ara al COIB per a sumar-se a la gran feina realitzada fins ara per l’anterior infermer referent de cooperació, en Manel Tomàs.

Professió

La família de la infermera, assassinada el 1997 a Ruanda mentre realitzava tasques de cooperació amb l’ONG Metges del Món, ha recollit la medalla al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. El seu assassinat va despertar la resposta de la societat civil i política de Manresa, on vivia Sirera.

Formació

L'objectiu del curs és conèixer els elements  principals i les problemàtiques mèdiques i humanitàries que pateixen les poblacions víctimes de conflicte, epidèmies, crisis nutricionals i desastres naturals en els països en vies de desenvolupament. Conèixer i saber aplicar les diferents tipologies de resposta que ofereixen les organitzacions humanitàries a aquestes diferents crisis per tal de reduir la mortalitat i la morbiditat, alleujar el patiment i millorar les condicions de vida d’aquestes poblacions (nutrició, salut, aigua i sanejament, refugi...). Inscripcions obertes fins el 17 d'abril.