S’està posant en risc la salut dels professionals sanitaris, ara que són més necessaris que mai, i també la de les persones ateses.

El COIB expressa la seva preocupació per la falta d’equips de protecció individual

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) alerta de la falta de material d’equips de protecció individual (EPI) que estan patint molts centres. Això està fent que moltes vegades s’estiguin atenent pacients amb mitjans que no són adients, cosa que implica un risc per a la salut dels professionals i la de les persones que atenen. Resulta especialment preocupant la manca de dotació d’EPI en centres de fora de l’àrea metropolitana i institucions d’atenció geriàtrica i sociosanitària.

Els centres sanitaris tenen l’obligació de seguir els protocols establerts per l’autoritat competent en matèria sanitària. Els seus serveis de prevenció de riscos laborals estan obligats a garantir la seguretat dels professionals i han de vetllar pel compliment dels protocols.

La presidenta del COIB, Paola Galbany, es mostra “molt preocupada per la salut de les nostres infermeres i infermers i de la resta de professionals assistencials, que estan fent front a aquesta situació tan excepcional amb mitjans de protecció que sovint no són els més adequats.”

El COIB agraeix les donacions de mascaretes i altres materials de protecció que estan fent aquests dies empreses i particulars als centres sanitaris, però adverteix que cal comprovar que aquests productes compleixen la normativa i garanteixen la protecció de les persones.

La corporació està en contacte permanent amb les autoritats sanitàries del país, participant en les comissions de crisi del Departament de Salut i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per analitzar la situació i avançar en el desenvolupament de totes les mesures que puguin ser necessàries.

 

Fotografia: Hospital Clínic