El 30 de maig tindrà lloc a la Sala d'actes del centre la II Jornada d'Actualització en Malalties Infeccioses. Una jornada, organitzada conjuntament per la Fundació Althaia, l’Institut Català de la Salut, Sant Andreu Salut, el Centre Sociosanitari del Solsonès i la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga i amb la col·laboració del COIB, el Col·legi de Metges de Barcelona i L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, que tractarà temes de rellevància i actualitat en malalties infeccioses.

Segona jornada per actualitzar-se en malalties infeccioses a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa

La primera taula farà referència al programa d’optimització de l’ús d’antibiòtics i inclourà ponències sobre la possibilitat de reduir la durada dels tractaments antibiòtics, el mapa actualitzat de resistències bacterianes i la infecció respiratòria des del vessant d’atenció primària, sociosanitària i especialitzada. Les infermeres Anna Pla, Infermera Atenció Primària del SAP Bages – Berguedà – Solsonès, i Dolors Mas, infermera Unitat de malalties Infeccioses de la Fundació Althaia, presentaran la sessió sobre quines mesures es poden prendre per prevenir la infecció respiratòria.  

La segona taula estarà dedicada a la prevenció de les infeccions en pacients amb immunosupressió i amb infecció per VIH, així com la prevenció i detecció precoç de les infeccions en la població refugiada. Finalment Antoni Trilla, cap de Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, parlarà de les malalties infeccioses emergents al segle XXI.

La jornada és transversal i orientada a professionals de la salut de tots els àmbits assistencials. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç i fer la inscripció aquí.