18 de maig de 2023

Més de 200 persones participen a la 12a Jornada d'Infermeria a Osona, organitzada per la delegació territorial del COIB a Osona i Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Les infermeres d’Osona reflexionen sobre la innovació tecnològica per millorar el benestar de les persones en el seu dia internacional

La delegació territorial del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) a Osona i la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, amb la col·laboració de l'associació Osona contra el càncer, van celebrar la 12a Jornada d'Infermeria a Osona, dins del marc de celebració del Dia Internacional de les Infermeres, el passat dimecres 10 de maig.

Més de 200 persones van assistir a la jornada, que es va centrar en la innovació tecnològica per les cures infermeres i va comptar amb la benvinguda de la presidenta de la corporació, Paola Galbany. La ponència inicial va tractar sobre les noves tecnologies i dels projectes innovadors que s'estan desenvolupant a l'Hospital d'Olot.

A la primera taula rodona sobre experiències assistencials innovadores es van presentar diversos projectes d’experiències educatives de realitat virtual per treballar el bullying amb adolescents, les emocions amb nens petits i la reminiscència amb gent gran. També es va presentar el projecte Simoons de l’Hospital Vall d’Hebron, que neix per poder donar continuïtat a la simulació clínica en línia, a través d'un programa que redueix els costos i millora processos; així com el projecte d'estimulació multisensorial que es va implantar fa dos mesos a l’UCI cardíaca de l'Hospital de Bellvitge.

A la diada també es van poder conèixer els resultats de les tesis de cinc infermeres investigadores i docents, que van compartir les seves vivències durant el procés i una taula rodona sobre els desafiaments que presenta la seguretat cibernètica, com els ciberatacs i robatoris de dades en salut.

Les infermeres d’Osona reflexionen sobre la innovació tecnològica per millorar el benestar de les persones en el seu dia internacional

Paral·lelament, Infermera virtual, el projecte d’educació per la salut del COIB adreçat a la ciutadania, va organitzar tallers de reanimació cardiopulmonar mitjançant l’ús de realitat virtual.