28 d’octubre de 2019

La Comissió Deontològica del COIB ha publicat un nou cas de la col·lecció Ètica en el dia a dia centrat en la sospita de maltractament a una dona gran i dependent dins de l'àmbit familiar. Aquests casos pràctics tenen l'objectiu d'aprofundir en la reflexió ètica del tenir cura al voltant de situacions de la pràctica quotidiana.

La sospita d'un maltractament, nou cas d'Ètica en el dia a dia

En aquesta nova entrega trimestral d'un cas d'Ètica en el dia a dia, la Comissió Deontològica del COIB ha plantejat una situació de maltractament físic i moral detectat per l'infermera dins de l'àmbit familiar. Cuida a casa a una persona gran, dependent i amb un fort deteriorament cognitiu és una situació de risc per l'esgotament que suposa pel cuidador/a principal. En aquest cas, la infermera aborda la situació de forma conjunta amb altres professionals de la salut i socials i amb la pròpia família.

El cas explica, de forma pràctica, com actuar davant d'una situació en la que la prioritat és la persona atesa i el seu entorn i amb quins valors i articles del Codi d'Ètica de les Infermeres i Infermers està relacionat el cas.

 

Consulta o descarrega't el cas: Sospita de maltractament