29 de maig de 2024

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona ha donat la benvinguda a les IIR d’aquest any, de les quals 77 ja comencen la tercera edició del curs "Català d’Acollida a l’Entorn Salut".

Més de 70 Infermeres IIRs inicien el curs de Català d’acollida a l’entorn salut

Facilitant la integració lingüística per una atenció més segura i efectiva

El curs, que es desenvolupa en línia a través de la plataforma Talent Infermer, ofereix recursos lingüístics essencials per garantir la comprensió i l’ús d’expressions quotidianes en l’entorn de la salut, així com la comunicació efectiva amb els usuaris. Amb una durada de 15 hores, el programa inclou continguts de gramàtica, lèxic específic de salut i situacions comunicatives típiques, com l’atenció en urgències.

Aquesta proposta respecta el dret que té la persona a ser atès en la seva llengua, promou l'alfabetització en salut i la seguretat en l’atenció a les persones, evitant els riscos associats a la manca de comunicació adequada.

Amb aquest programa, el COIB reafirma el compromís amb l'aprenentatge continuat per a la millor atenció en salut a les persones, facilitant que les infermeres no coneixedores de la llengua catalana es puguin integrar de manera efectiva i segura en el sistema de salut català des del moment de l’acollida.

Objectius del curs:

  • Facilitar la comprensió i l'ús d'expressions quotidianes en català.
  • Promoure la seguretat de la persona atesa mitjançant una comunicació efectiva.
  • Assegurar el dret de les persones a ser ateses en la seva llengua.

Testimonis de participants anteriors:

  • Me ha gustado mucho la parte de gramática que es mi punto más débil. Gracias por esta formación desde que llegué a Cataluña lo que más he echado en falta es disponer de un espacio donde aprender catalán para los que venimos de fuera. En mi caso soy capaz de comprender casi todo, pero me cuesta lanzarme hablarlo. Agradezco mucho está formación, me llevo muchas herramientas y a seguir practicando.
  • Fue muy satisfactoria la forma en que se imparte el curso, la adaptación on-line, el temario. En general he de felicitar a los organizadores.

Inscripcions i durada:

Les inscripcions estan obertes fins al 17 de juny i el curs es podrà realitzar fins al 2 de juliol.

Aquesta iniciativa, que es va compartir en el marc de la presentació de l’associació Metges pel Català - Salut pel Català, està a disposició de tots els professionals de la salut que també  inicien, com les IIR, el seu contacte amb el sistema de salut català.

Contacte per a més informació:

suport@talentinfermer.cat 

 

Enllaços d'interès:

Programa complet del curs