17 de gener de 2024

Catalunya opta a 391 noves places d'Infermera Interna Resident (IIR), el 18,5% de les 2.108 incloses en l'oferta de places i la convocatòria de proves selectives 2023, per a l'accés l'any 2024, a places de Formació Sanitària Especialitzada (FSE). La prova serà aquest dissabte 20 de gener, a les 16 hores.

Catalunya opta a 391 places IIR de formació sanitària especialitzada

Per especialitats, la d'Infermeria Familiar i la Comunitària lidera l'oferta amb 171 places. La segueixen Obstètricoginecologia (llevadores) amb 71 places i Salut Mental amb 58. Infermeria Pediàtrica amb 43 places i Geriàtrica amb 37, completen la convocatòria que tanca amb 11 places per a Infermeria del Treball.

La prova es realitzarà aquest dissabte 20 de gener i la crida d'aspirants s'iniciarà a partir de les 15.00 hores. Es preveu que l'exercici comenci a les 16 hores i tingui una durada de quatre hores i trenta minuts.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Catalunya opta a 391 places IIR de formació sanitària especialitzada

Anàlisi de les necessitats d'infermeres especialistes, a Catalunya

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) està elaborant una sèrie d'informes sobre l'estat de les especialitats infermeres a Catalunya, auditoria acordada per la taula de treball permanent que mantenen el Consell d'Infermeres i les societats científiques –Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), Associació Catalana de Llevadores (ACL), Associació Catalana d'Infermeria del Treball i Salut Laboral (ACITSL), Associació Catalana d'Infermeria en Salut Mental (ASCISAM), Associació Catalana d'infermeria Pediàtrica (ACIP) i Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG)–. Una estratègia mancomunada i alineada amb el repte 16 del Fòrum de Diàleg Professional del Departament de Salut (coordinat per la directora de l’Àrea de Coneixement i Desenvolupament Professional del COIB i degana del CCIIC, Glòria Jodar) que té com a objectiu "impulsar les polítiques de planificació i d'ordenació de la professió infermera" i la definició del mapa de serveis per al desplegament de les infermeres especialistes i de les infermeres generalistes i/o expertes i vincular els llocs de treball, tenint en compte el document de convivència de les especialitats, entre les seves línies de treball.

Fins a la data, són dos els informes d'anàlisi de les especialitats infermeres publicats pel CCIIC: el de Salut Mental i el de Familiar i Comunitària.