30 de maig de 2022

L’operació s’emmarca en la campanya impulsada per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank, la Fundació del Convent de Santa Clara i l’Associació Mensajeros de la Paz

Set infermeres de Barcelona col·laboren en el trasllat de ferits de la guerra d’Ucraïna

Set infermeres de Barcelona han acompanyat persones ferides des de la frontera de Polònia amb Ucraïna fins a hospitals de l’Estat espanyol. L’operació s’emmarca en la campanya impulsada per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank, la Fundació del Convent de Santa Clara i l’associació Mensajeros de la Paz, que ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea de Cooperació Internacional del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

Aquesta iniciativa, que porta com a lema Reto 30x15, té el propòsit principal de recaptar donatius per obtenir 30 ambulàncies medicalitzades, cadascuna de les quals té un cost de 15.000 euros.

El dimecres 18 de maig van sortir de Manresa en direcció a la ciutat ucraïnesa de Lviv deu d’aquestes ambulàncies, destinades a diversos hospitals d’Ucraïna per atendre persones vulnerables i malaltes. En aquesta comitiva ha viatjat l’infermer Borja García Romero, que ha conduït una de les ambulàncies.

El dissabte 21, sis infermeres més van viatjar en avió des de Barcelona fins a Katowice, a Polònia, i es van traslladar fins a la ciutat de Medyca, a la frontera amb Ucraïna. Aquestes sis infermeres són Oxana Akhmetgalina, Montserrat Curtiellas Porras, María Belén Torres Ordóñez, Eugènia Llop Garcia, Ariadna López Rubio i Carolina Enríquez Mellinas. El diumenge 22, juntament amb Borja Garcia, van volar en un avió privat a l’aeroport de Madrid, des d’on van traslladar 25 persones ferides a hospitals de la ciutat.

Les set infermeres de Barcelona que participen en aquesta operació van respondre a la crida que el COIB va fer a l’inici del conflicte per localitzar voluntaris.

Foto: Ambulàncies del Reto 30x15 aparcades a Lviv, Borja García