El Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del COIB exposa fins al 22 de febrer 16 obres del pintor i il·lustrador, afectat per un trastorn mental

Una exposició de l’artista Francesc de Diego tracta la salut mental en primera persona

El Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) organitza l’exposició Trajectòria: Salut mental i altres temàtiques, de l’artista Francesc de Diego Fuertes (Barcelona, 1978). La mostra es podrà veure a la seu del COIB fins al 22 de febrer.

De Diego és un pintor i il·lustrador format, principalment, de manera autodidacta. Des que, als 23 anys, va ser diagnosticat d’esquizofrènia, ha lluitat per divulgar aquesta malaltia i altres trastorns de salut mental a través dels seus quadres.

Les seves obres s’han exposat en diversos espais de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Col·labora amb Can Castells Centre d’Art, de Sant Boi de Llobregat, i dirigeix la secció Espai d’art, al programa Dies de ràdio, de Ràdio Sant Boi. També col·labora amb altres programes de l’emissora, parlant sobre art i sobre salut mental.

La seva obra apareix recollida en els llibres Esquizofrenia Gráfica (IG Yosil, 2009), Imágenes-Imatges (Innovalibros, 2012) i Trayectoria (Terra Ignota, 2021). Ha il·lustrat el poemari Trazar el vacío, amb textos de Princesa Inca, JM Vara i Cysko Muñoz (Terra Ignota, 2019).

A l’exposició es pot veure una selecció de 16 obres, representatives de la seva trajectòria pictòrica, des de l’any 1999 a 2021.