29 d’abril de 2019

El Col·legi, a través de les diverses delegacions comarcals, celebra entre els mesos de maig i juny diversos actes, jornades i activitats per commemorar el Dia Internacional de la Infermera, el 12 de maig i que commemora el naixement de Florence Nightingale.

El COIB celebra a les delegacions el Dia Internacional de la Infermera 2019

Aquesta celebració té lloc cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de la infermera Florence Nightingale, pionera de la infermeria moderna, que va ser capaç de demostrar la importància de les cures i va liderar la transformació de la pràctica infermera.

El Consell Internacional d’Infermeres (ICN) enguany celebra aquest dia sota el lema “Una veu per liderar. Salut per a tothom” i reivindica el paper essencial de les infermeres en l’atenció sanitària i en els sistemes de salut per a la seva transformació i per garantir el dret a l’accés universal a la salut. L’ICN acompanya la campanya amb un dossier explicatiu en el qual la presidenta recorda que «ha arribat el moment que les infermeres reivindiquin el seu lideratge. Tractant-se de la professió de la salut més nombrosa del món i treballant en tots els àmbits de les cures, les infermeres tenen un gran potencial i valor que, si s'aprofiten correctament, permetran finalment assolir l’accés universal a la salut» fent referència a la campanya mundial Nursing Now que es proposa promoure l’excel·lència i la centralitat de les cures infermeres com a instruments per millorar la salut de la població i disminuir les desigualtats.

Podeu consultar aquesta informació a la web de l’ICN.

Aquests són els actes programats a Barcelona per les delegacions del COIB: