12 de setembre de 2023

En total s'hi han desplaçat 19 efectius entre bombers i personal sanitari, que han viatjat de Barcelona a Marràqueix el vespre de l'11 de setembre en un vol que Vueling ha posat a disposició dels equips d'emergència desplaçats a Marroc

Un equip de professionals d’emergències viatja al Marroc per ajudar en el rescat

L'Equip de Rescat i Emergències de Catalunya (EREC) envia un equip especialitzat en rescat al Marroc en què viatgen 14 bombers i bomberes, dos sanitaris de l'hospital Clínic Barcelona (un metge i una infermera), un traductor i dos binomis canins. S'emporten 450 kg de material per a tasques de rescat i sanitari en un esforç coordinat amb la companyia aèria Vueling i amb la col·laboració del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

A conseqüència del terratrèmol que hi va haver divendres al Marroc, s'estan mobilitzant diferents equips d'ajuda. Entre aquests, l'Equip de Rescat d'Emergències de Catalunya (EREC) envia un equip de 14 bombers i bomberes especialitzats en rescat al Marroc. Els acompanyen un traductor i dos sanitaris de l'hospital Clínic Barcelona: Meritxell Cascan, infermera d'Urgències del Clínic, membre de l'equip de coordinació de Campus Clínic Solidari Barcelona, i assessora de Cooperació del COIB; i David Curtelin, metge d'Urgències de l'hospital. Amb ells viatgen Argui i Kraken, dos gossos de rescat, claus en situacions com aquesta a l'hora de localitzar supervivents, i 450 kg de material sanitari i d'emergències.

L'equip de voluntaris ha sortit avui des de Barcelona a Marràqueix amb el vol de la companyia Vueling de les 19:05 hores, un cop rebuts tots els permisos oficials necessaris. Davant del devastador terratrèmol que va colpir Marroc, Vueling s'ha posat a disposició d'ONG i institucions per poder conèixer les necessitats davant de l'emergència i facilitar a través dels seus avions el transport dels efectius necessaris.

Està previst que aquest equip especialitzat treballi en la recerca de supervivents del terratrèmol i, per tant, treballaran sobre el terreny fins al proper 15 de setembre, dia en què tornaran a Barcelona amb un vol de la companyia Vueling.

El terratrèmol, de magnitud 6,9 amb epicentre a 60 km de la ciutat de Marràqueix, ha causat, segons les xifres oficials, més 2.100 morts i 2.400 ferits.

Un equip de professionals d’emergències viatja al Marroc per ajudar en el rescat