29 de setembre de 2023

  Amb el lema "Toca donar plasma, toca rebre vida" el Banc de Sang i Texits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya celebra la Setmana Mundial de la Donació de Plasma, entre el dilluns, dia 2, i el diumenge, dia 8 d'octubre.

  Nova campanya en el marc de la Setmana Mundial de la Donació de Plasma

  Tal com diu la campanya "tenim un repte de vida: aconseguir 50.000 donacions de plasma anuals el 2025 per garantir els tractaments de milers de pacients amb problemes de defenses". Una xifra encara allunyada de les més de 21.500 donacions que portàvem a finals de setembre d'aquest 2023.

  El COIB col·labora en la difusió de la campanya entre les infermeres i infermers de Barcelona i la ciutadania que segueix el col·legi en les seves xarxes socials.

  El Banc de Sang i Texits recorda que "milers de persones necessiten el plasma per viure". Puntualitza així que "el plasma salva vides de malalts amb poques defenses que poden patir infeccions molt greus".

  Els responsables de la campanya expliquen que es pot ser donant de sang "si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos, et trobes bé de salut i, si ets dona, no estàs embarassada".

  Informate'n a la seva web