3 d’octubre de 2022

La directora de l’Àrea de Coneixement i Desenvolupament Professional del COIB substitueix Estrella Martínez, que ha ocupat el càrrec durant aquests darrers dos anys

Glòria Jodar, nova degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya

Glòria Jodar Solà ha estat nomenada nova degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), l’entitat que representa els interessos professionals de les prop de 50.000 infermeres catalanes. Jodar ha pres possessió del càrrec el dia 1 d’octubre i l’ocuparà fins l’any 2024. La nova degana del CCIIC substitueix Estrella Martínez Segura, que ha ocupat el càrrec des del 2020.

Glòria Jodar és infermera especialista en Infermeria Familiar i Comunitària i en Salut Mental, doctora en Ciències Infermeres i màster en Gestió de Serveis d’Infermeria i en Direcció d’Institucions Sanitàries. Actualment és directora de l’Equip d’Atenció Primària Sant Andreu de la Barca, un càrrec que compagina amb la direcció de l'Àrea de Coneixement i Desenvolupament Professional del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. En l’àmbit docent, és professora associada a la Universitat de Barcelona i col·labora en nombroses activitats de formació continuada.

Jodar també coordina el repte 16 del Fòrum de Diàleg Professional de la Direcció general de Professionals de la Salut. Aquest grup té l’objectiu d’impulsar les polítiques de planificació i d’ordenació de la professió infermera.

Ha publicat nombrosos articles en revistes científiques indexades relacionats amb la professió i és autora de diversos capítols de llibres sobre atenció familiar i salut comunitària.

El CCIIC aplega els quatre col·legis professionals d’infermeres i infermers de Catalunya (el COIB, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida) i té la finalitat principal de representar i defensar la professió infermera davant les administracions públiques i la ciutadania.