8 de gener de 2020

El COIB ha enviat una petició a la Defensora de l’Audiència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Laura Baladas, per demanar que TV3 s'abstingui d’associar l’adjectiu “sexy” a la professió infermera, com es va produir recentment al programa “Planta Baixa”.

El COIB demana a TV3 que s'abstingui d’associar l’adjectiu “sexy” a la professió infermera

A l'escrit, el COIB demana que es traslladi aquesta petició a tota la corporació ja que associar l’adjectiu “sexy” a la nostra professió, ni que sigui en un context de ficció, vulnera els principis bàsics d’un servei públic, com és el cas de la televisió catalana, començant pel respecte a les persones i als col·lectius professionals i seguint pel rigor que esgrimeixen per no fer servir tòpics ni estereotips. Principis i compromisos que estan recollits en les normatives i documents de referència de la CCMA.


El COIB treballa cada dia i des de fa anys per desterrar de l’imaginari col·lectiu tota representació equívoca i lesiva de la professió infermera i que no reflecteix la realitat de les més de 45 mil infermeres i infermers catalans.