Professió

La beca, oberta a totes les infermeres i infermers de Catalunya, serà finançada per l’empresa Cava Bertha, que produirà un cava solidari. Els beneficis de la venda del mateix es destinaran al finançament del projecte guanyador en l’import que es recapti. Es poden presentar projectes fins el 5 de setembre de 2018 a les 15h.

Notícies del Col·legi

Matrícula oberta al nou Màster presencial de la Universitat de Barcelona (UB) que compta amb la col·laboració del COIB, responsable del disseny, l’organització i la impartició del contingut. El màster, que començarà el 9 de novembre, està dirigit per Ana Belén Fernández Cervilla, infermera i doctora en Ciències Infermeres per la Universitat de Barcelona, i té una durada de dos anys i 60 crèdits.

Professió

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha anunciat a la seva web l'avançament del temari de la convocatòria d’oposicions per a la categoria de diplomat/da especialista en infermeria obstetrícia i ginecologia (llevadores) abans que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat durant la setmana de 20 al 24 d'agost de 2018.

Notícies del Col·legi

El formulari ha estat obert durant un període de set dies i s’han recollit un total de 107 participacions que seran considerades pel grup redactor de la proposta d’Acord. D’aquesta manera es tanca la fase de consens amb les infermeres i els infermers de Barcelona, que han pogut revisar al detall i mostrar el seu acord o desacord amb cadascun dels articles proposats de l'Acord del Consell de Col·legis d’infermeres i infermers de Catalunya (CCIIC) pel qual s’estableixen directrius per a l’exercici de les actuacions infermeres en l’àmbit de l’atenció a les urgències i emergències prehospitalàries.

Actualitat sanitària

El Consell de Ministres d’aquest divendres ha aprovat un Reial Decret pel qual s’implanta de nou l’accés universal al Sistema Nacional de Salut (SNS) i que modifica la norma aprovada pel PP que retirava l’assistència sanitària als immigrants en situació irregular, que només podien rebre atenció a urgències o en cas d’infants i embarassades.

Notícies del Col·legi

La Vocalia d’Infermeria Pediàtrica del COIB ha endegat una enquesta amb el propòsit de conèixer l'estat de situació de les infermeres pediàtriques a la demarcació de Barcelona i conèixer el seu perfil i quins són els seus interessos. Els resultats es presentaran a la 4a Jornada d’Infermeria pediàtrica que es realitzarà al COIB el 2019.