Actualitat sanitària

El Departament ha fet públic el seu nomenament. Sardà és infermera geriàtrica i ha desenvolupat la seva carrera professional principalment en l’àmbit de l’atenció sociosanitària així com també en la docència i la recerca. Va formar part de la Junta de Govern del COIB i actualment és membre de la Vocalia d’Infermeria geriàtrica.

Notícies del Col·legi

El Servei de Biblioteca i Documentació Infermera (SBDI) del Col·legi ja té disponible el fons bibliogràfic donat per la col·legiada Maria Gasull i Vilella. Una col·lecció d’obres professionals que han passat a formar part dels més de 10.800 registres que es poden consultar i demanar en préstec a la Biblioteca del COIB.

Notícies del Col·legi

La Comissió d’Avaluació d’Infermeres Infectades per Virus Transmissibles per Sang (CAIIV) del COIB publica un nou cas pràctic amb recomanacions davant les malalties infecciones transmissibles. En aquest cas, el document exposa els dubtes sobre la possibilitat de transmetre infeccions als usuaris si es porten anells, polseres, rellotges, pírcings o tatuatges.  

Professió

Quantes infermeres de pràctica avançada hi ha a Catalunya i quina feina fan? Aquesta és la gran pregunta que busca respondre l’IPA.CAT19, el nou estudi impulsat per la Càtedra de Gestió, Direcció i Administracions Sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’estudi, que està en fase de recollida de dades, pretén conèixer quina és la realitat explicada per les pròpies infermeres i infermers a fi de diagnosticar la situació i establir línies de treball que permetin millorar-ne el seu reconeixement i ajudar a d’altres professionals a assolir aquest rol d’expertesa.

Notícies del Col·legi

Segur que has sentit a parlar del Reglament del Parlament Europeu relatiu a la protecció de de les persones físiques pel que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades (RGPD), que es va començar a aplicar el maig passat. Si encara no ho has fet et demanem que ens concedeixis cinc minuts i accedeixis a la teva àrea personal per llegir i acceptar la nova política de protecció de dades. És important que coneguis els teus drets i sàpigues quin ús fem al COIB de les teves dades personals.