Posicionaments i reflexions
Posició dels Col·legis Professionals davant del referèndum de l’1 d’octubre

El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona ens hem adherit al document “Col·legis Professionals i Associacions de Catalunya davant del referèndum”, a través del qual les institucions signants demanem que els ciutadans de Catalunya puguin exercir tots els seus drets democràtics, entre ells els de vot i d’expressió, sense limitació i en llibertat.

Professió
Convocades les proves d’accés a l’IIR pel 10 de febrer de 2018

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha publicat al Butlletí Oficial del Estado la convocatòria de les proves selectives per a l’accés a les places de formació via residència de les especialitats (IIR) d’Infermeria obstètrico-ginecològica, salut mental, treball, pediatria, familiar i comunitària i geriatria. Unes proves que es faran a data 10 de febrer de 2018 per a tots els aspirants a incorporar-se el maig de l’any vinent.

Notícies del Col·legi
Les infermeres de Barcelona amb la salut de les dones directives al 4t Congrés Women 360⁰

El congrés sobre salut, benestar i empresa centrat en les dones directives i empresàries se celebra el dia 5 d'octubre. El COIB, com a entitat col·laboradora, comptarà amb un estand de les infermeres de Barcelona des del qual difondre els serveis d’emprenedoria i innovació. Les col·legiades que hi vulguin assistir gaudeixen d'un 10% de descompte en la inscripció.

Notícies del Col·legi
El dia 5 d’octubre al COIB parem màquines per fer RESET

Durant tota la jornada celebrarem un cercle de diàleg intern sobre el projecte participatiu de millora, canvi de l’organització col·legial i de la renovació de la professió amb la participació de tot l’equip de personal del Col·legi. L'objectiu és aportar la visió dels professionals de la corporació que complementin les aportacions recollides entre les infermeres i, per aquest motiu, no hi haurà atenció col·legial en tot el dia.

 

Professió
Es tanca el procés de consulta pública del decret de prescripció infermera amb un 93% de valoracions favorables

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya informa del tancament de la consulta pública al portal de participació ciutadana de la Generalitat participa.gencat.cat i que ha recollit 59 opinions, de les quals 55 són a favor de la necessitat de regular el marc organitzatiu que empari l’exercici professional de les infermeres catalanes en relació a la prescripció infermera.

Notícies del Col·legi
El COIB ofereix un curs per preparar la competència de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària

El Col·legi ofereix 25 places per al curs teòrico-pràctic que permet adquirir els coneixements necessaris per superar la prova d’accés a l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària a través de la via excepcional. Les inscripcions s’han de formalitzar abans del dia 22 de setembre.

Professió
Els trastorns de conducta centren el 6è Congrés Català de Salut Mental de la infància i l’adolescència

Els dies 23 i 24 de novembre se celebrarà una nova edició del Congrés Català de Salut Mental (CCSM) de la Infància i l’Adolescència a Barcelona que enguany abordarà la problemàtica dels trastorns de conducta. Les inscripcions abans del 31 d’octubre es poden fer a un preu reduït.