Notícies del Col·legi
El COIB activa la Finestreta Única per fer tràmits online

A partir d’ara les col·legiades i col·legiats podran donar-se d’alta, de baixa, canviar la seva situació col·legial i o sol·licitar les ajudes disponibles sense moure’s de casa. El sistema de finestreta única permet realitzar diverses gestions telemàtiques sense necessitat de desplaçar-se a la seu del COIB.

Professió
Acte central de presentació de l’estudi sobre la salut i les condicions de treball de les infermeres catalanes

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i la Fundació Galatea presenten el proper 27 de novembre l’estudi “Salut, estils de vida i condicions de treball de les infermeres i infermers de Catalunya”.Es tracta d’un estudi transversal que proporciona informació clau per entendre quines són les condicions de salut i treball de les infermeres catalanes en un context de crisi econòmica que afecta directament als indicadors de salut del col·lectiu.

Notícies del Col·legi
Jornada informativa sobre les competències i àmbit de treball de la infermera gestora de la imatge corporal

El COIB endega una nova línia de treball adreçada a definir i reconèixer el desenvolupament professional de les infermeres i infermers que es dediquen a l’àmbit de gestió de la imatge corporal. El 28 de novembre es durà a terme una jornada informativa al COIB en la que es presentarà la iniciativa.

Notícies del Col·legi
L’IDIC inicia un curs d’emprenedoria per a professionals de la salut

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB posa en marxa el curs “Fes-te emprenedor en salut amb IDIC-Empren”, una formació pensada per donar eines i coneixements d’emprenedoria als professionals sanitaris que els permeti crear, desenvolupar i implementar idees de negoci i innovació. El curs comença el 14 de desembre i les places són limitades.

Professió
La gestió és inherent a la professió infermera, organitzem i planifiquem constantment però està molt poc reconeguda

Magda Sibina és infermera amb una gran trajectòria professional en l’àmbit de la geriatria i actualment dirigeix la Residència Sant Gabriel de Centelles. L’entrevistem per parlar de la gestió, un perfil que considera inseparable de la professió infermera però que està poc reconegut i valorat, i dels nous reptes per a les infermeres geriàtriques que suposa una població cada cop més envellida i amb més dependència.

Notícies del Col·legi
Com actuar respectant l'autonomia de les persones quan hi ha diferències en els principis ètics de la família?

La Comissió Deontològica del COIB ens porta un nou cas pràctic d'Ètica en el dia a dia. En aquesta ocasió s'analitza com actuar davant d'un cas en el que les creences religioses de la família entren en conflicte amb el tractament que necessita la persona i com respectar l'autonomia d'aquesta.