Professió
La infermera Doris Grinspun serà investida Doctora Honoris Causa de la Universitat de Lleida

La reconeguda infermera i Doctora en Ciències Infermeres rebrà el 8 de febrer aquest reconeixement a proposta de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (FIF-UdL). Grinspun és actualment gerent general de l’Associació Professional d'Infermeres d'Ontario (RNAO Canadà) i impulsora de les Guies BPSO® (Best Practice Spotlight Organizations).

Actualitat sanitària
Augmenta la lactància materna i baixen els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya

Durant l’any 2016 hi ha hagut més casos de lactància materna en néixer però s’han reduït els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya. Són tres de les principals conclusions de l’informe anual d’Indicadors de salut perinatal a Catalunya— un treball que analitza els naixements que tenen lloc al país— publicat per Salut sobre l’any passat.

Notícies del Col·legi
Vols ser pèrit infermer? Apunta’t!

El Departament de Justícia de la Generalitat sol·licita cada any el llistat de les infermeres i infermers disposats a actuar com a pèrits judicials. Si voleu ser pèrits, és a dir esteu disposats per donar la vostra opinió sobre la pràctica i l’exercici professional en un cas plantejat en un procés judicial, heu d’emplenar el formulari que trobareu en aquesta informació abans del proper 5 de gener de 2018.

Professió
Elisabeth Vives: «Un dels meus objectius és recuperar, revisar i adaptar les guies d’infermeria per estudiar com les podem implementar»

Després de 14 anys, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha restaurat en el seu organigrama la figura de la Directora d’Infermeria. Una absència llargament reclamada per les 261 infermeres i infermers que hi treballen i que conformen un 36% de la plantilla del SEM. Elisabeth Vives, infermera amb una trajectòria  assistencial i de gestió de prop de vint anys al SEM, empren el repte com a directora d'infermeria del SEM amb empenta i amb la visió privilegiada que li dona haver rotat per diferents serveis de l’empresa.

Professió
Un projecte infermer convida a les persones ingressades a escriure relats

RELAT-Hos és la iniciativa liderada per la infermera de l’Hospital Universitari de Bellvitge Antonia Castro i per la Direcció d’Infermeria del centre amb l’objectiu d’oferir a les persones que estan ingressades una alternativa creativa a les llargues esperes. El projecte, que inicialment es desenvoluparà fins a finals del 2018, culminarà amb l’edició d’una publicació que reculli tots els relats.

Notícies del Col·legi
Nova programació del Cicle de Sessions de reflexió docent pel 2018

La Comissió de docència del COIB, que té per objectiu informar i acompanyar les infermeres i infermers que desitgen desenvolupar la seva carrera professional, parcialment o totalment, en la docència infermera, ha programat quatre sessions formatives que començaran el mes de febrer.