Professió
Informació sobre el contingut del decret català de l'anomenada "prescripció infermera" a l'inici de la seva tramitació

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermeres de Catalunya ha publicat un ampli text informatiu sobre l'enfocament del contingut del decret català anunciat divendres pel Departament de Salut i que, pel seu alt interès, reproduIm íntegrament.

Notícies del Col·legi
Consulta l’horari d’atenció al públic del COIB durant l’estiu

El COIB iniciarà l’horari d’estiu a partir del 17 de juliol. Des d’aquesta data i fins el 31 d’agost, l’horari d’atenció al públic serà de 8h a 15h. L'IDIC, d’altra banda, restarà tancat del 7 al 31 d’agost.

Professió
Nova eina per a consultar les llistes d'accés a recursos per a gent gran amb dependència

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa una eina dirigida a les persones amb dependència o als seus familiars i que permet consultar de forma online quin lloc ocupen en les llistes d'accés a les residències i centres de dia on s'hagi sol·licitat plaça.

Professió
3a Jornada de l’ACIAR-TD sobre les cures infermeres d’anestèsia en usuaris pediàtrics

L'Associació Catalana d’Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor (ACIART-TD) organitza el proper dimecres 13 de setembre al COIB la seva tercera jornada per actualitzar coneixements sobre les cures infermeres d’anestèsia en infants atesos per aquests professionals.

 

Actualitat sanitària
Salut dona a conèixer els resultats de l’avaluació dels centres de salut catalans el 2016

L’informe de la Central de Resultats amb les dades de 2016 s’ha presentat enguany amb novetats respecte l’edició anterior com les referents a les emergències mèdiques i a la formació sanitària especialitzada.

Posicionaments i reflexions
Presa de posició davant del moviment de Rebel·lió Atenció Primària

En relació a les diferents manifestacions públiques realitzades pel moviment de Rebel·lió Atenció Primària demanant al Departament de Salut un conjunt de mesures que ajudin a pal·liar el deteriorament progressiu de l’atenció primària i la sobrecàrrega de feina dels professionals que hi treballen, el COIB, l’AIFiCC i l’AEC volem posar de manifest les següents consideracions.

Notícies del Col·legi
S’obre el període per tramitar la subvenció del COIB al Congrés Internacional d’Infermeria

Les col·legiades i els col·legiats que van assistir del 27 de maig a l’1 de juny al CII2017 a Barcelona ja poden demanar la tramitació del reintegrament de 150 € del preu de l’entrada que ofereix el Col·legi en concepte de subvenció. Fins el 15 d’octubre es podrà sol·licitar la tramitació de la subvenció.