Notes de premsa
Rosamaría Alberdi, primera infermera espanyola guardonada amb el títol de Doctora honoris causa

Rosamaria Alberdi Castell (Barcelona, 1951) ha estat investida amb el títol de Doctora honoris causa en una cerimònia realitzada en el Paranimf de la Universidad de Murcia. Alberdi és ja la primera infermera espanyola que obté aquest màxim guardó universitari a Espanya.

Professió
Les infermeres poden seguir administrant vacunes amb normalitat

Les infermeres i infermers catalans poden seguir administrant vacunes, tal i com s'ha fet fins ara i com indica la nota informativa del Departament de Salut del mes de març. Així ho ha confirmat avui la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària.

Professió
Ja hi ha dates per a la 3a i 4a prova de les oposicions de l’ICS

L’Institut Català de la Salut ha publicat la data de la realització de la tercera i quarta prova de les oposicions, serà el 15 de gener de 2017 tant  per als diplomats/des en infermeria com per a les llevadores/rs i es faran a Barcelona.

Notícies del Col·legi
L’IDIC posa en marxa la formació d’assessors de salut

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB posa en marxa el primer curs específic per a formar-se com a assessores de salut, un nou rol professional que les infermeres i infermers poden desenvolupar en la pràctica assistencial i en l’àmbit del treball.

 

Professió
S'obre la convocatòria dels Premis Infermeria i Societat 2016

La Fundació Infermeria i Societat ha convocat la primera edició dels seus premis i que reconeixeran públicament a aquelles persones, grups o institucions que fan o han fet possible el desenvolupament de la professió i la disciplina infermera. Poden presentar-se candidatures fins el 20 de desembre d’enguany.

Actualitat sanitària
La campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ es mobilitza perquè Catalunya sigui terra d’acollida de les persones refugiades

L’any 2016 més de 4.600 persones han mort o desaparegut al Mediterrani segons l’ACNUR. El manifest de la campanya,  reclama a les institucions que posin en marxa polítiques d’acollida i anima la ciutadania a mobilitzar-se.  

Professió
Ja pots demanar al COIB el codi  promocional per a fer la inscripció al Congrés Internacional d’Infermeria

El CGE ha habilitat un codi promocional amb que les infermeres i infermers col·legiats podran obtenir descompte en la inscripció del congrés, sempre que la facin abans del 30 de març de 2017. Podeu contactar amb el COIB per a obtenir aquest codi.

Professió
Noves mesures per agilitzar el procés per a la prova de la competència per a l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària

El Ministeri de Educación, Ciencia y Deporte ja ha iniciat el procés de revisió d’expedients per a la prova de la competència de l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària. A tot l’estat espanyol hi ha 41.441 sol·licituds de les quals 5.775 (14%) pertanyen a Catalunya.