Posicionaments i reflexions

Davant la minsa presència del col·lectiu infermer a la composició del nou Consell Assessor de Salut, l'òrgan consultiu del Departament de Salut que ha d'assessorar en la projecció i planificació de les polítiques de salut del nostre salut, el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, del qual el COIB forma part, i les associacions i societats científiques infermeres signen un posicionament sobre la urgència de prendre posició sobre l'aportació infermera a Catalunya.

Actualitat sanitària

Dimecres es va celebrar I Fòrum de Diàleg Professional convocat pel Departament de Salut amb prop d’un centenar de professionals de la salut, entre les quals s’ha comptat amb el COIB i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, amb l’objectiu d’abordar les principals necessitats del sector i dels professionals. Els quatre reptes identificats fan referència a revertir el dèficit d’infermeres, l’atenció primària, el territori i la coordinació entre la planificació sanitària i universitària.

Professió

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha publicat la convocatòria de les proves selectives per a l’accés a les places de formació via residència de les especialitats d’Infermeria obstètrico-ginecològica, salut mental, treball, pediatria, familiar i comunitària i geriatria que sumen 1.092 places ofertades per a infermeres a l’Estat. Les proves es realitzaran el dia 2 de febrer de 2019 i el període de presentació de les sol·licituds per presentar-se a les proves és del 17 de setembre al 26 de setembre de 2018, ambdós inclosos.

Notícies del Col·legi

Aquesta edició del congrés sobre salut, benestar i empresa per a les dones directives i empresàries analitzarà el benestar emocional de la dona a l’entorn laboral el proper 4 d'octubre. El COIB és entitat col·laboradora i les col·legiades que hi vulguin assistir gaudeixen d'un 10% de descompte en la inscripció. Marc Fortes, director d’Infermera virtual, oferirà una ponència sobre benestar emocional i digital a la taula sobre benestar emocional.

Notícies del Col·legi

El COIB obre places limitades per participar d’aquest programa europeu impulsat per l’Institut Europeu d’Innovació i tecnologia (EIT) que té com a principal objectiu fer arribar a l’àmbit concret de la cura de les persones grans el coneixement acumulat i els avanços realitzats en projectes educatius i de recerca a Europa. En aquesta edició, el projecte pretén utilitzar la metodologia narrativa per ensenyar als professionals a identificar les aspiracions, desitjos i preferències de les persones grans que han de complementar en enfocament clínic de la seva activitat professional.

Notícies del Col·legi

La trobada d’innovacions en el sector de la salut digital dirigida a usuaris, professionals, innovadors i empreses del sector HEALTHIO torna a Barcelona del 16 al 18 d’octubre. El COIB hi participarà presentant Infermera virtual i altres iniciatives en matèria de TICS i salut que han dut a terme el grup ITCOIB i l'IDIC.