Professió

La Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social ha anunciat avui que la modificació del Reial Decret que regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part de les infermeres ha estat aprovat pel Consell de Ministres. El text entrarà en vigor en el moment en què es publiqui al Boletín Oficial del Estado (BOE).

Notícies del Col·legi

Entre el 2016 i el 2017 les infermeres i infermers de Barcelona van protagonitzar un procés participatiu, el Projecte RESET, inèdit en el sí d’una professió. L’experiència, propiciada des del COIB, ha quedat recollida en el document «Procés participatiu al COIB. Projecte RESET 2016-2017», ja a disposició per a la seva consulta o descàrrega.

Professió

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha publicat la convocatòria específica de torn lliure per a places d’infermeres. El sistema per resoldre el procés de selecció és el de concurs oposició. El període d’inscripció és del 4 al 23 d’octubre de 2018, ambdós inclosos. S’han convocat un total de 3.301 places.

Notícies del Col·legi

El Col·legi s’ha unit a la campanya d’Amnistia Internacional "No consiento. Basta de obstáculos para las víctimas de violencia sexual" que denuncia la culpabilització de les víctimes de la violència sexual i els nombrosos perjudicis, estereotips i violència institucional a la qual són sotmeses.

Notícies del Col·legi

Entre els mesos d’octubre i desembre tindran lloc tres tallers al Casal de Gent Gran Quatre Cantons al barri del Poblenou. Després dels tallers celebrats a l’abril, els diferents autors de les fitxes de contingut del portal de promoció de la salut n’impartiran de nous amb l’objectiu de promoure hàbits saludables, potenciar l’autonomia de les persones en la presa de decisions sobre salut amb el suport del portal i donar a conèixer l’eina al barri.

Notícies del Col·legi

El 14 de novembre se celebrarà la jornada sota el lema 'El benestar i la salut dels professionals' i comptarà amb la participació de Montserrat Martínez, infermera de salut mental responsable del Programa Retorn del COIB, que aportarà la visió infermera a la taula rodona i al debat posterior sobre la mirada dels diferents professionals.