Notícies del Col·legi

Matrícula oberta al nou Màster presencial de la Universitat de Barcelona (UB) que compta amb la col·laboració del COIB, responsable del disseny, l’organització i la impartició del contingut. El màster, que començarà el 9 de novembre, està dirigit per Ana Belén Fernández Cervilla, té una durada de dos anys i 60 crèdits.

Actualitat sanitària

El Consell de Ministres va donar divendres llum verda a començar els tràmits per recuperar la sanitat universal a l’Estat. L'objectiu de l'Executiu del PSOE és derogar la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària a les persones immigrats en situació irregular. Aquesta mesura es preveu que es dugui a terme d’aquí a sis setmanes.

Grups

Un any més, el Grup 65 del COIB ha tancat el seu curs d’activitats amb una molt bona participació de més de 400 persones a les diferents activitats, tallers, sortides i excursions. En l’acte de cloenda es van donar a conèixer les novetats del programa formatiu del curs 2018-19 dissenyades a partir de les demandes dels participants tot mantenint les activitats relacionades amb la cura de la salut i l’exercici físic, els idiomes, les noves tecnologies, les activitats artístiques, les sortides i els tallers.

Actualitat sanitària

Són els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2017, presentada divendres, que publica Departament de Salut sobre la salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris. Segons dades de l’enquesta, cal aprofundir en els determinants socials per millorar l’estat de salut de la població i reduir les desigualtats.

Professió

Amb "L'ofici de cuidar. 30 anys de l'equip d'infermeria de l'HUV" les infermeres Laura Arenas i Montse Bagaria i l’auxiliar d’infermeria Cristina Teixidor han volgut brindar un reconeixement al treball i la dedicació de les infermeres i les auxiliars d’infermeria de l’Hospital Universitari de Vic (HUV), aprofitant la celebració del 30è aniversari de l’hospital. Un relat de moltes veus que acosta al dia a dia dels professionals de la cura i que és testimoni de quina ha estat la seva evolució.

Actualitat sanitària

La recerca que ha desenvolupat l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) ha mesurat el risc que tenen els ancians dependents de patir maltractament per part dels seus cuidadors familiars, i els factors més associats a aquest perill. El risc de les persones grans que necessiten cures de patir abús o maltractament per part del seu cuidador familiar és d’un 33,4%.