Professió

En el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) ha donat llum verda a la reforma del Reial Decret de la prescripció infermera. El text final haurà de tornar a consensuar-se entre els representants de les infermeres i els metges abans d’avançar en la seva tramitació a fi d’incloure les inquietuds expressades per diversos consellers i conselleres de salut de les comunitats autònomes en relació a la vacunació.

Professió

Montserrat Busquets, membre de la Comissió Deontològica del COIB, participa el 3 de maig en aquest esdeveniment organitzat per l'entitat Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD-Catalunya) a Madrid. La taula rodona es fa pocs dies abans que el Congrés de Diputats debati l’admissió a tràmit de la proposta de llei de despenalització de l’eutanàsia i ajuda al suïcidi presentada pel Parlament de Catalunya.

Notícies del Col·legi

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2018, el Servei de Biblioteca i Documentació Infermera (SBDI) del Col·legi  proposa una selecció de cinc llibres d'autores infermeres o sobre la professió infermera que poden ser d'interès per a les infermeres i els infermers.

Notícies del Col·legi

El COIB estarà present a la jornada professional “Hello World” organitzada per la Fundació TIC Salut Social, explicant el cas d'èxit d’Infermera virtual com a primera app acreditada pel Portal App Salut i assessorant, com a membres del comitè acreditador, als professionals interessats sobre el procés i criteris d’acreditació d’apps.

Participa en el concurs La infermera, la teva aliada per deixar de fumar!

 

 

Notícies del Col·legi

El COIB ha acollit el primer Brokerage Event organitzat per l’IDIC i la IoT Catalan Alliance, que agrupa les empreses i entitats que desenvolupen activitat en l’àmbit de la Internet de les Coses (IoT) a Catalunya. La jornada ha servit per a connectar diverses empreses membres de la IoT Catalan Alliance amb empreses sanitàries de referència i un equip d’infermeres que han avaluat les propostes d’innovació en IoT presentades en aquesta trobada.

Notícies del Col·legi

La Vocalia de Llevadores del COIB ha iniciat la fase de recollida de dades per a l’estudi multicèntric que permetrà conèixer la prevalença i el perfil sociodemogràfic i laboral de les llevadores de Barcelona que pateixen el Síndrome d'Esgotament Professional (Burn Out).

Notícies del Col·legi

Amb l’objectiu de promoure la publicació d’articles en accés obert en revistes indexades amb factor d’impacte elevat, el COIB posa a disposició una bossa d’ajuts per a les col·legiades i col·legiats que en siguin els autors principals. La convocatòria del 2018 restarà oberta fins a finalitzar el finançament establert, que és de 16.000 euros.