28 d’agost de 2023

  El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s'adhereix un any més a la celebració del Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental, el divendres, dia 1 de setembre, que organitza l'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental (AEESME) i la Societat Portuguesa d'Enfermegem a Saude Mental (ASPESM).

  El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s'adhereix un any més a la celebració del Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental, el divendres, dia 1 de setembre, que organitza AEESME i ASPESM.

  El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s'adhereix un any més a la celebració del Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental, el divendres, dia 1 de setembre, que organitza AEESME i ASPESM.

  AEESME i ASPESM recorden els professionals d'Infermeria de l'àmbit de la Salut Mental que els 1 de setembre celebren el seu Dia Internacional commemorant el naixement d'Hildegard Peplau, infermera compromesa que va teoritzar sobre les cures infermeres a l'àmbit de la Salut Mental i Psiquiatria. És considerada pel seu llegat, mestra per a molts i moltes infermeres i la seva Teoria sobre les Relacions Interpersonals a Infermeria està recollida en diverses publicacions des de fa més de setanta anys, reconeixent-se'l com la mare de la Infermeria de Salut Mental.

  Es convida totes les infermeres i altres membres dels equips interprofessionals així com les Organitzacions del món associatiu de persones usuàries dels Serveis de Salut Mental i les seves famílies a participar activament en aquesta celebració.

  Es pretén, entre altres coses, donar visibilitat a les prop de 9.000 infermeres especialistes en salut mental que a Espanya s'estan incorporant als diferents centres i serveis sociosanitaris de l'àmbit de la salut mental dependents dels serveis de salut de cada comunitat autònoma. Alhora que es reclama als gestors sanitaris que s'accelerin aquestes incorporacions fins a cobrir el 100% de les places amb infermeres especialistes en Salut Mental.

  Hi ha una demanda saturada de cures infermeres especialitzades en Salut Mental que moltes vegades no es cobreixen per la lentitud de la mateixa Administració en la gestió dels serveis privant persones, famílies i grups de cures de qualitat a qui tenen dret.

  Aquest pròxim 1 de setembre signifiquem-nos professionals i usuaris del Servei de Salut Mental celebrant el Dia com un dia gran per a la professió infermera, renovant el compromís envers les persones, famílies i grups que requereixen ajuda professional.